c

Skanska palkittiin Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa

Lehdistötiedotteet 8.3.2006 15.03 CET

Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailun tulokset julkistettiin vuoden 2005 osalta 8.3.2006 Helsingissä. Skanska Talonrakennus Oy sijoittui toiseksi talonrakentamisen sarjassa ja Skanska Tekra Oy kolmanneksi maa- ja vesirakentamisen sarjassa.

Työturvallisuuskilpailuun osallistui vuonna 2005 yhteensä 21 talonrakennusalan yritystä ja 6 maarakennusalan yritystä. Kilpailun piirissä oli lähes 150 rakennustyömaata.

Työturvallisuuskilpailun järjestivät Rakennusteollisuus RT:n Uudenmaan piiri, Maarakentajien Uudenmaan piiriyhdistys, Rakennusliitto, Toimihenkilöunioni, Uudenmaan työsuojelupiiri ja Työturvallisuuskeskus.

Arviointikohteina kilpailussa olivat työmaiden turvallisuuden taso TR- ja MVR- mittareilla mitattuna ja yrityksessä sattuneiden työtapaturmien kokonaismäärä. Vuonna 2005 erityisteemana oli lisäksi yhteisen työmaan riskien hallinta. Erityisteema painottui rakennuttajien toimiin turvallisen työmaan edellytysten luomisessa.

Työturvallisuuskilpailu jatkuu Uudellamaalla vuonna 2006. Kilpailulla pyritään työtapaturmien vähentämiseen sekä työolosuhteiden, laadun ja tuottavuuden parantamiseen.

Eri puolilla maata järjestetyt työturvallisuuskilpailut ovat parantaneet työmaiden työturvallisuutta ja rakennushankkeen osapuolten yhteistyötä. Työmailla, joilla on hyvä ulkoinen järjestys, sattuu selkeästi vähemmän työtapaturmia kuin muilla työmailla.

RT:n tiedote:www.rakennusteollisuus.fi