c

Skanska vahvistaa toimitilojen projektikehitystään

Lehdistötiedotteet 25.1.2007 11.33 CET

"Skanska on perustanut uuden yhtiön, Skanska Commercial Development Finland Oy:n (CDF), jonka avulla se laajentaa toimitilojen projektikehitystoimintaansa Suomessa. Skanska CDF parantaa Skanskan mahdollisuuksia toimia aloitteentekijänä, kehittäjänä, hallinnoijana ja omistajana suomalaisissa toimitilahankkeissa.

""Skanska tuo Suomeen nyt uuden toimialan, joka vastaa toimitilojen projektikehityksestä täysimittaisesti. Kykenemme näin vastaamaan entistä kattavammin suomalaisten toimitila-asiakkaittemme tarpeisiin ja hyödyntämään kansainvälistä osaamistamme. Skanskan Toimitilarakentamiseen kuuluva Kiinteistökehityspalvelut -yksikkö on kehittänyt ja toteuttanut asiakkailleen toimitilahankkeita tähänkin saakka, mutta ei ole toiminut niissä sijoittajana"", sanoo Skanska Oy:n toimitusjohtaja Juha Hetemäki.

Skanska CDF:n johtajaksi on nimitetty Jukka Pitkänen, joka vastaa yksikön operatiivisesta toiminnasta Suomessa. Viimeksi hän on toiminut projektikehitysjohtajana Skanskan Toimitilarakentamisessa.

Skanska CDF:n toimitusjohtaja on Jan Johnsson, joka on aiemmin johtanut Skanska Commercial Development Europen Unkarin yhtiötä.

Skanska on tähän saakka tehnyt toimitilojen projektikehitystä Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa, Tšekin tasavallassa ja Unkarissa. Se on kehittänyt toimitiloja yhteensä noin 800 000 neliömetrin verran vuosina 2000–2006. Euromoney-lehti on valinnut vuosina 2005 ja 2006 Skanskan Pohjoismaiden parhaaksi kiinteistökehittäjäksi. Valinta perustui tutkimukseen, jonka Euromoney teki kiinteistökehittäjien, konsulttien, sijoittajien ja muiden liiketalouden toimijoiden keskuudessa.

Skanskan toiminta Suomessa ja Virossa kattaa rakentamispalvelut ja projektikehityksen. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Asuntojen projektikehityksestä eli omaperustaisesta asuntotuotannosta vastaa Skanska Kodit. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2005 oli 1061,6 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja: Skanska Commercial Development Finland Oy, johtaja Jukka Pitkänen, puh. 040 551 7274 Skanska Oy, toimitusjohtaja Juha Hetemäki, puh. 040 503 2797 Skanska Oy, viestintäpäällikkö Contact, puh. (09) 6152 2426

"