c

Senaatin kunniamaininta Skanskalle Lappeenrannassa

Lehdistötiedotteet 23.4.2004 14.12 CET

Skanskan saneeraama Maasotakoulu Lappeenrannassa sai Senaatti-kiinteistöjen kunniamaininnan.

Senaatti-kiinteistöt valitsee vuosittain valmistuneista kohteistaan Vuoden rakennushankkeen, jossa esimerkillisellä tavalla toteutuvat julkiselle rakentamiselle ja hankkeelle asetetut tavoitteet. Senaatti-kiinteistöt on tilaajaorganisaatio ja haluaa tunnustuksilla kannustaa ja tuoda esiin osaavia suunnittelijoita ja tekijöitä.

Vuoden 2003 rakennushanke on Pasilan virastotalon Aurinkoraitti.

Skanskan peruskorjausprojekti Maasotakoulun päärakennus Lappeenrannassa sai kunniamaininnan. Perusteluissa todettiin, että Maasotakoulun päärakennus on peruskorjattu vanhan kasarmin henkeä kunnioittaen Maasotakoulun tarpeisiin. Kasarmi on rakennettu vuonna 1892 alunperin varusmieskasarmiksi. Ratkaisuissa ovat onnistuneesti toteutuneet sekä Maasotakoulun tarpeet että rakennuksen museaaliset arvot. Peruskorjaus on tehty alkuperäistä tilarakennetta kunnioittaen. Miehistökäytävä ja tuvat ovat hyvin hahmotettavissa, vaikka tilojen käyttötarkoitus on täysin muuttunut. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi RE-Suunnittelu Oy. Hankkeen laajuus oli 4054 bruttoneliömetriä.

Skanska on saanut Senaatti-kiinteistöjen Hyvä hanke -kunniamaininnan myös 2001, jolloin tunnustuksen sai Oulun yliopiston Tietotalo.

Lisätietoja Skanskan kohteesta:

Skanska Talonrakennus Oy, aluepäällikkö Kari Hovi, puh. (05) 6225 368, Contact

Kuvamateriaalia sähköisessä muodossa voi tilata Senaatti-kiinteistöjen tiedotuksesta Katri Tulanderilta sähköpostitse Contact tai puhelimitse, p. 0205 811 202.

www.senaatti.fi