c

Tammen tontilla tapahtuu Kirkkonummella

Lehdistötiedotteet 23.8.2012 7.30 CET

Skanskan rakentaman Ervastinkorttelin ensimmäinen vaihe As. Oy Kirkkonummen Tammi on lähtenyt rakenteille kesällä. Viikonlopun Kirkkonummi-päivien alla viikolla 34 tapahtuu myös rakennustyömaan aidan ulkopuolella Ervastintien puolella. Gesterbyn koulun 5A- ja 5B-luokkalaiset ovat maalanneet aitaan kymmenen taideteosta teemoina koti, kotipiha ja rakennustyömaa.

Gesterbyn koulun oppilaiden maalauksia Skanskan työmaa-aidassa Kirkkonummella

Koululaiset ovat olleet maalaamassa aitaa iltapäivisin. Taideteokset ovat nyt valmiita, ja ne kiinnitetty aitaan juuri sopivasti Kirkkonummi-päiville. Gesterbyn koulun puolelta taideaidasta vastaavat opettajat Mervi ja Kari Nieminen sekä kouluavustaja Elina Nieminen.

 ”On hienoa, että oppilaille tarjoutui näin mahdollisuus kaunistaa lähiympäristöään omilla taideteoksillaan. Taideteosten maalaaminen ulkona kauniissa kesäsäässä oli mieluista puuhaa. Oppilasryhmät ottivat innokkaasti vastuun taideteostensa suunnittelusta ja toteuttamisesta,” kertoo opettaja Kari Nieminen.

 ”Rakennustyömaa ja sen aita vaikuttavat ympäristöön, sillä ne näkyvät jokaiselle ohikulkijalle. Työmaillamme on aiemminkin käytetty työmaa-aidoissa lasten ja nuorten piirroksia, parhaillaan Kauniaisissa on esillä vastaavantyyppisen yhteistyöprojektin tulokset. Tällaiset hankkeet ovat meille tärkeää lähiyhteisöviestintää ja vuorovaikutusta rakennustyömaan naapuruston kanssa”, kertoo Skanskan Kotien projektipäällikkö Kati Valtonen.

 As. Oy Kirkkonummen Tammeen tulee 47 asuntoa, jotka ovat kooltaan 31 neliön yksiöstä neljän huoneen asuntoihin. Arvioitu valmistumisaika on marraskuussa 2013. Tammen jälkeen rakennetaan Ervastinkorttelin seuraavat taloyhtiöt kirkolle päin. Kirkon puolella pihakorttelia rajaa Kirkkotalliksi nimitetty pysäköintiyhtiö (Kiinteistö Oy Kirkkonummen Keskustapysäköinti).