c

Katariina täydentää uudiskorttelin Mikkelin ydinkeskustassa

Lehdistötiedotteet 9.10.2008 12.00 CET

Skanska on vuodesta 2006 rakentanut Mikkelin ydinkeskustaan kolmen asuintalon kokonaisuutta. Nyt viimeinen taloista, As. Oy Mikkelin Katariina, on noussut harjakorkeuteen. Katariinan 22 asuntoa valmistuvat sisäpuolisilta osiltaan huhtikuussa 2009, ulkopuoliset työt pyritään saamaan valmiiksi jo syksyllä 2008.

Mikkelin ydinkeskustaan ei ole valmistunut 2000-luvulla muita vastaavia kerrostalokokonaisuuksia. Skanskan kortteli sijaitsee Mikkelin toisen pääkadun Maaherrankadun sekä Linnankadun ja Päiviönkadun rajaamalla alueella lyhyen matkan päässä Mikkelin torilta, jota ympäröivää aluetta kaupunki kehittää voimakkaasti: torin pohjoislaidalle on parhaillaan rakenteilla uusi kauppakeskus K5, ja sinne suunnitellaan myös Sokos-tavaratalon laajennusta. Lisäksi osa kaduista muutetaan kävelykaduiksi.

"Keskustan läheisyys ei häiritse asumisen yksityisyyttä, sillä rakennusten muodostaman korttelin keskelle rajautuu viihtyisä sisäpiha", kertoo projektipäällikkö Kari Liikanen Skanska Kodeista.

Korttelin kaavasuunnittelusta sekä Karoliinan ja Katariinan ilmeestä on vastannut Jukka Tikkanen Arkkitehtisuunnittelu Jukka Tikkanen Oy:sta. Hän on sovittanut Karoliinan ja Katariinan julkisivut ja ulkomateriaalit vieressä sijaitsevan, 1800-luvun puolivälissä rakennetun Mikkelin lääninvankilan ilmeeseen. Kerrostalon julkisivu on osittain maalattua valkobetonia ja osin punatiiltä, kun vankilassa on valkoiseksi rapattu muuri ja enimmäkseen punatiilestä rakennettu päärakennus. Kohteiden pääsuunnittelijana on puolestaan toiminut Anna-Maija Eskonen samasta toimistosta.

Skanskan rakentamissa kolmessa asuinkerrostalossa on yhteensä 75 asuntoa. Kerrosalaa taloissa on kaikkiaan 5 600 neliömetriä ja huoneistoalaa 4 645 neliömetriä. Taloja yhdistää Linnaparkki Oy:n parkkitalo, jonka kautta kellarikerroksesta on pääsy kaikkiin taloihin. Linnaparkki on otettu käyttöön vaiheittain, ja kokonaisuus valmistuu huhtikuussa 2009. Linnaparkissa on 46 hallipaikkaa, 19 ulkopaikkaa ja 13 autotallia, jotka riittävät asukkaiden paikoitustarpeeseen.

Korttelin taloista ensimmäisen eli As. Oy Mikkelin Karoliinan 26 asuntoa valmistuivat kesäkuussa 2007 ja toisen As. Oy Mikkelin Aleksanterin 27 asuntoa syyskuussa 2008.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy, projektipäällikkö Kari Liikanen, Contact, p. 020 719 5334.

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Pekka Lyytikäinen, Contact, puh. 020 719 5317