c

Skanska järjesti arkkitehtikilpailun...

Lehdistötiedotteet 1.3.2001 10.44 CET

"Skanska järjesti arkkitehtikilpailun Tampellan kohteesta

Skanska saneeraa parhaillaan Tampellan vanhaa tehdasmiljöötä Tampereella. Saneeraustyö on käynnissä tällä hetkellä kahdessa vanhassa rakennuksessa, joihin tulee toimistotiloja. Lisäksi alueella on rakenteilla pysäköintitalo, johon tulee 345 autopaikkaa.Yhden uuden toimisto- ja liikerakennuksen rakentamista valmistellaan. Tähän mennessä yksi tehdasrakennus on jo saneerattu toimistotiloiksi TietoEnatorille. Nyt rakenteilla olevat kohteet valmistuvat vuoden 2001 aikana. Edellä mainittujen hankkeiden kokonaisala on runsaat 24.000 brutto-m2.

Skanskalla on Tampellan alueella vielä yksi saneerattava rakennuskokonaisuus, jonka yhteyteen on mahdollista rakentaa uutta toimisto- ja liiketilaa. Kohteen kokonaislaajuus on noin 7.000 krs-m2. Tämän kokonaisuuden toteuttamiseksi Skanska järjesti arkkitehtikilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton, SAFAn kanssa. Kilpailun tulokset julkistettiin 1.3.2001.

""Halusimme kilpailun kautta ideoita hankkeen toteutukseen. Tavoitteemme on toteuttaa korkeatasoista arkkitehtuuria Tampellan arvokkaaseen tehdasmiljööseen. Kilpailun lähtökohtana meillä oli löytää alueen henkeen sopiva suunnitelma, jossa suojeltava rakennus ja siihen luontevasti liitettävä uudisrakennus tarjoaisivat mahdollisimman paljon helposti muunneltavaa toimisto- ja liiketilaa"", toteaa Skanska Sisä-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Olli Salakka.

Kilpailuun kutsuttiin viisi tamperelaista arkkitehtitoimistoa. Kilpailun voitti Arkjaatiset Oy ehdotuksellaan ”Teknologiaveturi”. Palkintolautakunta kuvaa voittanutta työtä seuraavasti: Kokonaisuutena rakennuksen ulkoinen ilme on hallittu ja johdonmukainen sekä samalla monipuolinen sisältäen viitteitä niin alueen vanhaan punatiiliarkkitehtuuriin kuin tämän hetken toimistotaloarkkitehtuurin suosimaan, terästä ja lasia päämateriaaleinaan käyttävään uuskonstruktivismiinkin. Ehdotuksen arkkitehtuuri rakentuu luontevasti rakennuksen toiminnasta ja sijainnista nousevien aiheiden varaan.

Kunniamaininnan sai Arkkitehtitoimisto Eero Lahti Oy:n työ ”Veturi 315”. Palkintolautakunnassa oli Skanskan edustajien lisäksi kilpailijoiden nimeämä arkkitehti Markus Seppänen, SAFA. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimi Olli Salakka.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Olli Salakka, puh. 0400 421 187

Aluejohtaja Jyrki Lautarinne, puh. 040 505 1348

Aluetiedottaja Anne Arra, puh. (03) 234 5575, Contact

Kuva kohteesta "