c

Skanskalle ympäristö- sekä työterveys- ja työturvallisuussertifikaatit

Lehdistötiedotteet 16.11.2000 12.02 CET

!Skanskalle ympäristö- sekä työterveys- ja työturvallisuussertifikaatit ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa ja Venäjällä

Skanskan toimintajärjestelmälle ympäristö- sekä työterveys- ja työturvallisuussertifikaatit ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa ja Venäjällä

Skanska on ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa saanut sertifikaatit ympäristö- sekä työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmilleen. SFS-Sertifiointi Oy on luovuttanut Skanska Suomi Oy:n talonrakentamiselle ja Skanska East Europe Oy:lle ympäristö- (ISO 14001) sekä työterveys- ja työturvallisuussertifikaatit (BS 8800).

Laadun osalta sertifiointi (ISO 9001) saatiin Suomessa vuonna 1994 ja Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Ukrainassa vuonna 1997. Maa- ja ympäristörakentamisesta vastaava Skanska Tekra Oy sai laatu- ja ympäristösertifikaatit keväällä 2000. Skanska on Suomessa ensimmäinen rakennusyritys, jossa kaikki kolme osa-aluetta on sertifioitu, ja ne muodostavat ainutlaatuisen toimintajärjestelmän.

Skanskan ympäristöperiaatteiden mukaisena maailmanlaajuisena tavoitteena on sertifioitu ympäristöjohtamisjärjestelmä kaikissa Skanskan yksiköissä vuoden 2000 loppuun mennessä.

– Systemaattinen toimintajärjestelmämme rakentaminen kertoo Skanskan voimakkaasta halusta panostaa laadun, ympäristön sekä työterveyden- ja työturvallisuuden kehittämiseen. Toimintajärjestelmän sertifiointi on osoitus tästä työstä ja tuo meille entistä enemmän vaatimuksia viedä näitä asioita eteenpäin. Nyt sertifioitu kokonaisuus, joka kattaa tärkeimmät alueet, on ainutlaatuinen rakentamisessa Suomessa ja kansainvälisestikin. Sertifikaatit ovat yksi etappi jatkuvan parantamisen tiellä, Skanska Suomi Oy:n toimitusjohtaja Mauri Niemi toteaa.

– Venäjällä Skanska on ensimmäinen rakennusliike, jolla kaikki nämä kolme osa-aluetta on sertifioitu. Sertifioitu toimintajärjestelmä vahvistaa entisestään edelläkävijyyttämme markkina-alueellamme. Asiakkaiden vaatimukset kasvavat, ja me haluamme kehittää toimintaamme kaikilla osa-alueilla. Sertifioitu toimintajärjestelmä on meille työkalu jatkuvaan parantamiseen ja työssä oppimiseen, Skanska East Europe Oy:n toimitusjohtaja Martti Rautee kertoo.

Lisätietoja :

Skanska Suomi Oy toimitusjohtaja Mauri Niemi, puh. (09) 6152 2320 laatupäällikkö Tuomas Särkilahti, puh. (09) 6152 2209 ympäristöinsinööri Kaisa Kekki, puh (09) 6152 2472

Skanska East Europe Oy toimitusjohtaja Martti Rautee, puh. (09) 6152 2203

Skanska Oy, Viestintä Cristina Rinnetie-Uski puh. (09) 6152 2300 Contact