c

Skanska rakentaa jakelukeskuksen Moskovaan

Lehdistötiedotteet 6.5.2002 14.28 CET

Skanska East Europe Oy on allekirjoittanut pääurakointisopimuksen jakelukeskuksen rakentamisesta ZAO Bohmans-M -yhtiölle Himkiin Moskovan alueelle.

Venäjälle viisi vuotta sitten perustetun ZAO Bohmans-M:n omistaja on ruotsalainen perheyritys AB Bohmans Fanerfabrik. AB Bohmans on johtava yritys erilaisen puutavaran ja vaneriviilun myynnissä maailmanlaajuisesti.

Sopimus kattaa koko keskuksen suunnittelun ja urakoinnin sekä tilaajavelvoitteiden hoitamisen viranomaisiin päin. Rakennuspinta-ala on 5 300 m2 mukaan lukien ulkopuoliset vesi-, viemäri- sähkö-, puhelin- ja kaasuverkostot kaasukattilalaitoksineen. Tontti rajoittuu Moskova-joen tulvavesikanaaliin, joka on suojelualuetta.

Urakka-aika on tammikuun loppuun 2003 ja aluetöiden viimeistelyjen osalta huhtikuun loppuun 2003. Projekti toteutetaan projektijohtomallilla käyttäen paikallisia suunnittelijoita ja aliurakoitsijoita.

– AB Bohmans Fanefabrik aloitti toimintansa Venäjän markkinoilla noin 30 vuotta sitten. Liiketoiminta on näillä markkinoilla ollut ajoittain vaikeaa, mutta näemme tulevan markkinakehityksen kuitenkin myönteisenä, toteaa johtaja Axel Bohman.

Skanska on maailmanlaajuinen rakennuspalveluyritys, joka sitoutuu kehittämään asiakkailleen luovia ja innovatiivisia ratkaisuja. Yhdistämällä maailmanlaajuisen toiminnan ja paikallisen osaamisen pystymme tarjoamaan laajan palveluvalikoiman, joka kattaa projektien kehittämisen, rakentamisen ja kiinteistöpalvelut. Skanska on toteuttanut Venäjälle yli 60 projektia, joista 30 Moskovassa.

Lisätietoja:

Skanska East Europe Oy: Moskovan aluejohtaja, Tapio Korkka, +358 9 6152 2370, Contact Viestintäkoordinaattori, Vera Vauramo, +358 9 6152 2315, Contact

www.skanska.ru