c

Helsingin Telakkarannan uudet suunnitelmat ovat valmistuneet

Lehdistötiedotteet 15.9.2011 11.15 CET

Hietalahden historiallisen telakka-alueen tulevaisuutta visioitiin viime keväänä ratkenneessa kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa. Kilpailun voitti tanskalaisen Lundgaard & Trandberg Arkitekter -toimiston työ Living Harbour.
 

Tanskalaisarkkitehdit ovat kehittäneet Telakkarannan suunnitelmia eteenpäin voittajatyön pohjalta, ja nyt on valmistunut myös alueen asemakaavaluonnos.


 Telakkarannasta koko kaupungin olohuone


Telakkarannan suunnitelma perustuu Helsingin perinteiseen ruutukaavaan: Punavuoresta johtavat kadut on jatkettu rantaan asti, Hietalahdenlaiturille. Katujen rajaamina muodostuvat omat korttelit asumiselle, liikkeille, ravintoloille, kahviloille ja hotellille sekä musiikkikulttuurille.
 Rannan laiturialueelle esitetään elävää rantapromenadia kahviloineen, ravintoloineen ja laituriin kiinnittyvine historiallisine laivoineen. Uudet harjakattoiset, tiilijulkisivuiset asuinrakennukset liittyvät luontevasti telakan vanhoihin rakennuksiin sekä Punavuoreen.
 Vanhojen säilyvien teollisuusrakennusten yhteyteen on sijoitettu ympäristöstään erottuva taitekattoinen uusi hotellirakennus. Yhdessä rantalaituri, siihen liittyvät autottomat katuyhteydet Punavuoresta sekä hotellikortteli julkisine rantatoreineen muodostavat alueesta kaikille avoimen merellisen olohuoneen.
 Telakkarannan alueen kehittämisen virikkeeksi on tuotettu myös lyhyt filmi, joka on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa. Designpääkaupunkivuosi tarjoaa kokemuksia ja kohtaamisia designin kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Telakkaranta-filmi herättää kiinnostavalla tavalla alueen tunnelman, tulevaisuuden ja vision eloon. Filmin voi katsoa infokeskus Huutokonttorissa tai YouTubessa.
 Telakkarannan asemakaavaluonnos on nähtävillä ja osallisten arvioitavana 19.9.−7.10.2011
- kaupunkisuunnitteluvirastossa, Kansakoulukatu 3, 1. krs
- kaupungin ilmoitustaululla Kaupungintalolla, Pohjoisesplanadi 11−13
- näyttely- ja infokeskus Laiturilla, Narinkka 2
- kaupunkisuunnitteluviraston verkkosivuilla www.hel.fi/ksv > Nähtävänä nyt.
 Asukastilaisuus aiheesta järjestetään keskiviikkona 21.9. Jätkäsaaren uudessa infokeskus Huutokonttorissa, Tyynenmerenkatu 1, klo 18 alkaen.