c

Suomeen Skanskan ympäristöpalkinto

Lehdistötiedotteet 26.4.2001 8.56 CET

SKANSKA OY TIEDOTE 26.4.2001

!Suomeen Skanskan kansainvälinen ympäristöpalkinto

Skanska on jakanut ensimmäistä kertaa yhtiön sisäisen ympäristöpalkinnon. Suomessa kehitetty laskentaohjelma Skanskan Ekometri on yksi palkinnon saajista.

Ekometrin avulla on mahdollista laskea rakennuksen elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset jo suunnitteluvaiheessa. Skanska Oy:ssä Ekometriä käytettiin vuonna 2000 kaikissa omissa asuntokohteissa. Ohjelmaa kehitetään edelleen, ja sen avulla etsitään ekologisempia vaihtoehtoja rakentamiseen. Ekometrin kehittämisestä ovat Skanskassa vastanneet Kati Valtonen ja Pekka Sokka.

Muut palkinnot saajat olivat: - Silver Bell, Colorado, USA – maaperän puhdistus - CityCronan, Tukholma – laajan korjausrakentamiskohteen ympäristösuunnitelma - Ympäristö-webb, Ruotsi – hankinnoissa käytettävä ympäristöystävällisyyttä mittaava järjestelmä

Kilpailuun tuli määräaikaan mennessä 33 ehdotusta eri puolilta maailmaa. Skanskan ympäristöpalkinnon tarkoituksena on kannustaa aloitteellisuuteen ja etsiä uusia ideoita paremman ympäristön puolesta. Ympäristöasiat ovat osa Skanskan sertifioitua toimintajärjestelmää, joka kattaa myös laadun sekä työterveyden ja työturvallisuuden.

Lisätietoja:

Skanska Oy, toimitusjohtaja Mauri Niemi, puh. (09) 6152 2320 Skanska Etelä-Suomi Oy, tuotantoinsinööri Kati Valtonen, puh. (09) 6152 2507 Skanska Etelä-Suomi Oy, suunnittelupäällikkö Pekka Sokka, puh. (09) 6152 2352

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300 Contact