c

Skanskan rakentamasta Leppävaaran tornista tulee näkymään jopa Kallion kirkon torni

Lehdistötiedotteet 9.7.2007 10.36 CET

"Skanska rakentaa Espoon Leppävaaraan kauppakeskus Sellon kupeeseen 22-kerroksisen asuintalon, jonka ylimmistä kerroksista näkyy jopa Kallion kirkon torni Helsingissä. Kesällä 2009 valmistuvan tornin ylimpään kerrokseen tulee koko talon asukkaille yhteinen saunaosasto ja aurinkoterassi.

Tornitalojen suosio on kasvussa kaikkialla Suomessa. ""Korkeat talot vetävät puoleensa ihmisiä, jotka haluavat nauttia näköaloista"", sanoo asiakaspalvelujohtaja Erkki Heikkinen Skanska Kodeista. Skanska on toteuttanut ja toteuttaa parhaillaan pääkaupunkiseudulle muitakin tornitaloja: Kivenlahteen valmistuu pian As. Oy Espoon Reimantorni, ja Tikkurilassa asukkaat muuttivat As. Oy Vantaan Kielotorniin vuodenvaihteessa 2005–2006. Myös Jyväskylän Lutakon alueella on rakenteilla 15-kerroksinen As. Oy Jyväskylän Horisontti.

Ennakkomarkkinoinnissa olevan As. Oy Leppävaaran tornin 113 asunnon koot vaihtelevat 44,5 ja 77,5 neliön välillä. Enemmän tilaa mielivät voivat yhdistää kaksi asuntoa yhdeksi. Tornin asukkaille tulee piha matalan sivusiiven katolle, ei maan tasolle. Leppävaaran asema sijaitsee aivan tornin vieressä. Asemalta on kattavat liikenneyhteydet sekä junalla että bussilla.

Yhtiö rakennetaan vuokratontille. Asunnonostajat voivat valita, ostavatko tontista oman osuuden vai maksavatko he osuuttaan tontin vuokrasta tontinvuokravastikkeena.

Leppävaara on viime vuosina kehittynyt yhdeksi Espoon tärkeimmistä aluekeskuksista. Parhaillaan Skanska rakentaa Sellon viereen työyhteenliittymässä 17-kerroksista liike- ja toimistorakennus Panorama Toweria. Lisäksi Sellon yhteyteen rakennettavan vapaa-ajankeskuksen maarakennustyöt ovat alkaneet kesäkuussa. Keskus valmistuu loka-marraskuun vaihteessa 2008 ja tuo hyvän lisän Leppävaaran jo ennestään laajaan palvelutarjontaan. Myös kauppakeskus Sellon ja siihen liittyvän Palace Hotel Sellon on rakentanut sama työyhteenliittymä.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojekti-kehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy asiakaspalvelujohtaja Contact

markkinointiassistentti Contact "