c

Skanska rakentaa Kodin Terran Rovaniemellä

Lehdistötiedotteet 7.12.2009 13.00 CET

Skanska rakentaa parhaillaan Rovaniemellä Osuuskauppa Arinalle Kodin Terra –tavarataloa. Noin 12 000 neliön laajuinen tavaratalo valmistuu elokuussa 2010.

Arina investoi hankkeeseen noin 13,5 miljoonaa euroa. Kodin Terrasta tulee Rovaniemen alueen suurin sisustamisen, rakentamisen ja puutarhan tavaratalo.

”Olemme iloisia, että pitkäaikainen yhteistyömme Arinan kanssa saa jatkoa. Kodin Terran rakentaminen on tässä suhdannetilanteessa tervetullut hanke Skanskalle sekä Rovaniemelle. Hanke työllistää skanskalaisia noin 12 henkilötyövuotta”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n Lapin tulosyksikön johtaja Vesa Mattanen.

Arina järjesti Kodin Terran peruskiven muuraus -tilaisuuden maanantaina 7. joulukuuta. Tilaisuudessa puhuivat Skanskan toimitusjohtaja Juha Hetemäki, Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto sekä Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

Skanska rakentaa parhaillaan Kodin Terra -tavarataloa myös Kuopioon, ja sen on määrä valmistua vuoden 2010 alussa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on 58 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 15 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, Lappi, tulosyksikön johtaja Vesa Mattanen puh. 020 719 4018, Contact

Osuuskauppa Arina, Kodin Terra Rovaniemi, johtaja Kaija-Liisa Silvennoinen, puh. 044 788 5051, Contact

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, puh. 050 539 8807 Contact

Osuuskauppa Arina, Kodin Terra ketjujohtaja Paavo Käsmä, puh. 050 502 4003, Contact