c

Skanska laajentaa toimistotalo Eaglea Kotkan Karhulassa

Lehdistötiedotteet 15.4.2008 12.10 CET

Skanska toteuttaa Kotkan Karhulassa sijaitsevan Eagle-talon kolmannen rakennusvaiheen Cursor Oy:lle. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 9 miljoonaa euroa, josta Skanskan urakkasumma on noin 5,5 miljoonaa.

Kahdeksankerroksisen toimistorakennuksen pinta-ala on noin 5000 neliötä. Laajennuksen rakentaminen on käynnistynyt, ja kohde kokonaisuudessaan valmistuu toukokuun 2009 loppuun mennessä. Suurin vuokralainen uusissa tiloissa on Andritz Oy. Muita vuokralaisia ovat muun muassa Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy ja Cursor Oy.

Toimistotalokokonaisuus Eagle sijaitsee E18-tien varrella Kotkan Karhulassa noin 10 km Kotkan keskustasta. Eagle-talo koostuu kahdesta erillisestä kiinteistöyhtiöstä, joista vanhempi osa, Kiinteistö Oy Eagle, valmistui vuonna 1989. Omistajina Kiinteistö Oy Eaglessa on Cursorin lisäksi 10 yritystä. Vuonna 2001 rakennus laajeni, kun Cursorin omistama Kiinteistö Oy Twin Eagle valmistui. Kolmas rakennusvaihe tuo Eagleen noin 4 300 m2 lisää yritystiloja, joita laajennuksen valmistuttua on yhteensä lähes 14 500 m2. Eagle-talojen arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut nykyisin talossa toimiva Laitila Arkkitehdit Oy.

Kotkassa Skanska on rakentanut muun muassa Mussalon sataman toimistorakennuksen 1. ja 3. vaiheen Kotkan kaupungille ja parhaillaan on käynnissä Sokos Hotel Seurahuoneen laajennus.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2007 oli 1,1 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 400.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on 60 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli noin 15 miljardia euroa.

Cursor Oy on Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö, joka toimii seudun hyvinvoinnin ja yritystoiminnan kilpailukyvyn tukemiseksi ja vahvistamiseksi. Cursor Oy kuuluu Seudulliset yrityspalvelut -verkostoon, joka tarjoaa yrityksille ja yrittäjiksi aikoville monipuolisia palveluja. Cursor opastaa yrittäjyyteen ja yritystoimintaan liittyvissä asioissa Kotkan-Haminan seudulla. Seudullisten hankkeiden avulla Cursor Oy kehittää alueen osaamisaloja ja rakentaa uusia mahdollisuuksia menestyä yhdessä seudun yritysten kanssa. Cursor tekee aktiivista työtä Kotkan-Haminan seudun näkyvyyden ja tunnettuuden vahvistamiseksi. Cursorin omistavat seudun viisi kuntaa: Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa. Vuonna 2007 Cursor Oy:n liikevaihto oli 8,37 M€ ja yhtiön palveluksessa työskenteli 43 henkilöä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Kari Hovi, puh. 020 719 5368, Contact

Cursor Oy, toimitusjohtaja Hannu Karavirta, puh. 044 585 8250, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, puh. 020 719 2384, Contact

www.cursor.fi