c

Kauppakeskus Revontuli on noussut harjakorkeuteen

Lehdistötiedotteet 29.6.2007 9.07 CET

"Kukkola-Yhtiöt Oy:n rakennuttama ja Skanska Talonrakennus Oy:n toteuttama Kauppakeskus Revontuli on noussut harjakorkeuteen. Harjannostajaisia vietetään kauppakeskuksen sisätiloissa 29.6.2007 kello 13.00 alkaen. Revontuli valmistuu joulukuun alkuun mennessä Rovaniemelle.

Kauppakeskus Revontulesta tulee yksi Pohjois-Suomen suurimmista kauppakeskuksista. Keskuksen koko on yhteensä lähes 41 000 neliömetriä, joista vuokrattavaa pinta-alaa on noin 23 000 neliömetriä. Revontuli rakennetaan osittain Rovaniemen keskustan läpi kulkevan valtatie 4:n päälle ja siihen tulee Suomen ensimmäiset suorat liittymät valtatieltä parkkihalleihin. Liikenne kulkee keskeytymättä valtatiellä koko rakennushankkeen ajan.

Viisikerroksisen kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa on tilaa 35 erikois- ja päivittäistavaraliikeelle ja 4–5 ravintolalle. Neljässä muussa kerroksessa on toimistojen lisäksi kuntosali, kauneushoitola ja lääkäriasema. Suurin vuokralainen on Osuuskauppa Arina 2 500 neliömetrin liiketilallaan. Muita vuokralaisia ovat muiden muassa KappAhl, Seppälä, Stockmann Beauty, Sportia, Vallila Interior, Classic Pizza, Picnic, Nicky & Nelly, Esprit, Luontaistuote Sinunkaupat, Suomen Terveystalo, Rovaniemen Energia, Rovakairan Sähkö ja Napapiirin Vesi.

Kauppakeskuksen ensimmäisen kerroksen avajaisia vietetään 7.12.2007, ja toimistokerrokset valmistuvat 15.3.2008 mennessä. Revontulen työmaalla keskivahvuus on 155 työntekijää. ""Harjannostajaisten jälkeen jatkamme vesikatto- ja sisävaihetöitä"", kertoo Skanskan työpäällikkö Tapani Heikkilä.

Pääurakoitsija Skanskan lisäksi Kauppakeskus Revontulen hankkeessa ovat mukana seuraavat yritykset:

Rakennuttajaorganisaatio Päärakennuttajakonsultti Fennopro-Consulting Oy, Projektipalvelu Prodeco Oy, LVI-Konsultointi J. Vaarala Oy, Sähköpalvelu Juhani Riski Oy

Suunnittelijat Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Arkaari Oy, sähkösuunnittelu: Insinööritoimisto Risto Happonen Oy, LVIA-suunnittelu: ARE Oy, liikennesuunnittelu: Plaana Oy, sprinklerisuunnittelu: West Siblings Oy, rakennesuunnittelu: WSP Finland Oy, palotekninen suunnittelu: L2 Paloturvallisuus Oy

Aliurakoitsijat talotekniikka: Are Oy, betonielementit: Rajaville Oy, maanrakennusurakointi: Lohirannantien Maanrakennus Oy, vesikattotyöt: Icopal Oy, julkisivujen kevytelementit: Rovakate Oy, liiketilojen maalaukset: Maalausliike Laitila Ky, toimisto-osan maalaukset: Maalausliike Reino Manninen Oy, mattotyöt: Mattoasennus J.Heikkinen Oy, metallilasiseinät ja -ovet: Lujateko Oy, Sisärakenne Kukkola Oy

Kukkola-yhtiöt on yli kolmekymmentä vuotta vanha yritysryhmä, jonka pääkonttori sijaitsee Rovaniemellä. Yhtiöiden toiminta jakautuu kolmeen eri liiketoiminta-alueeseen: kansainväliset kuljetukset ja betoni, kiinteistöt ja lomahuoneistot sekä rakennuttaminen.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Kuvia rakennushankkeesta saa pyydettäessä Skanska Oy:n tiedottajalta Contact

Kukkola-Yhtiöt Oy, toimitusjohtaja Contact

Skanska Talonrakennus Oy, työmaapäällikkö Contact

www.kukkolayhtiot.fi

www.skanska.fi

"