c

Uusi koti, pieni hinta — Vantaan Kivistön BoKlok-kotien hinnat julkaistu

Lehdistötiedotteet 3.1.2013 12.12 CET

Skanska ja IKEA esittelevät BoKlok-koteja Vantaan IKEAssa sunnuntaina 13.1.

BoKlok on Skanskan ja IKEAn vastaus kohtuuhintaisen asumisen tarpeeseen. ”Ideana on luoda parempaa asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu, design ja kohtuulliset asumiskustannukset”, kertoo hankekehitysjohtaja Riku Patokoski Skanskasta.

As. Oy Vantaan Saunapolku Vantaan Kivistössä käsittää seitsemän pienkerrostaloa, joihin tulee 36 BoKlok-kotia.

”Vantaan Kivistössä on nyt ennakkomarkkinoinnissa 36 BoKlok -kotia. Hintaesimerkkinä uusi 44,5-neliöinen BoKlok-pienkerrostalokoti omalla tontilla maksaa 139 000 euroa”, toteaa Patokoski.

Rakennustyöt Vantaan Kivistössä on tarkoitus aloittaa huhtikuussa 2013, ja uudet kodit ovat muuttovalmiita jo kahdeksan kuukauden päästä rakennustöiden aloittamisesta. Vantaan BoKlok -kodit toteutetaan Stora Enson Hartolan yksikön toimittamista puupohjaisista moduuleista.

As. Oy Vantaan Saunapolku käsittää seitsemän kaksikerroksista pienkerrostaloa. Asunnot ovat kaksioita, kolmioita ja neliöitä ja kooltaan 44,5, 58,5 ja 72 neliötä.

”Avainsanoja kohtuullisiin asumiskustannuksiin ovat toimiva rahoitusratkaisu, kohtuuhintainen tonttimaa sekä järkevä, vakioitu suunnitteluratkaisu”, kertoo hankekehitysjohtaja Riku Patokoski Skanskasta. ”Lisäksi moduulitekniikka lyhentää merkittävästi rakennusaikaa työmaalla, mikä yhdessä konseptoidun tuotannon kanssa vaikuttaa suoraan rakentamiskustannuksiin ja siten BoKlok-kotien hintoihin”, jatkaa Patokoski.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on myyty jo noin 5 000 BoKlok-kotia.  BoKlok edustaa pienimittakaavaista kaupunkirakentamista pienkerrostaloissa. Konseptin ominaisuuksia ovat suojaisa yhteispiha, mahdollisuus pihaviljelyyn sekä taloyhtiön yhteinen pihasauna. Suomessa BoKlok-omistusasuntoja on toteutettu viimeksi vuonna 2006 Porvooseen ja Vantaalle.

BoKlok-kodit ovat esittelyssä suuressa BoKlok-tapahtumassa Vantaan IKEAssa sunnuntaina 13.1. klo 12–14. Suuren kiinnostuksen vuoksi asuntojen varausoikeuksista järjestetään arvonta Vantaan IKEA-tavaratalossa samana päivänä klo 14 alkaen. BoKlok-koteja voi varata arvontanumeroiden mukaisessa järjestyksessä IKEA-tavaratalossa 17.1.2013 klo 17.00.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, hankekehitysjohtaja Riku Patokoski, p. 040 5105 475, Contact

IKEA Vantaa Deputy Store Manager Kimmo Ylönen, p. (09) 3482 9313, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, p. 040 500 1248, Contact