c

Turun Telakkarannan peruskivi muurattiin – Ensimmäiset asukkaat muuttavat vuoden kuluessa

Lehdistötiedotteet 31.10.2012 12.57 CET

Turun historiallinen Telakkaranta muuttuu tulevien vuosien aikana moderniksi ja korkealaatuiseksi asuinalueeksi Aurajokisuun kulttuurimaisemaan. Samalla Telakkaranta avautuu kaikille kaupunkilaisille ja Aurajoen rantaan syntyy uusi rantabulevardi. Telakkarannan peruskivi muurattiin 31.10.2012. Jo vuoden kuluttua Telakkarannassa asuvat ensimmäiset asukkaat, ja Unioninkadun uusi linjaus on käytössä.

Asuinrakentaminen on käynnistynyt Skanskan As. Oy Turun Paraatirannassa, joka valmistuu loppukesällä 2013.  Seuraavaksi valmistuvat kohteet ovat  SATO Oyj:n As. Oy Turun Fregatinranta sekä Skanskan As. Oy Turun Androksenranta.

Tilaisuudessa puhunut Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen totesi, että ”Telakkaranta tulee valmistuessaan olemaan käyntikortti siitä, miten Turussa yhdistetään historiaa ja nykyaikaa korkeatasoiseksi urbaaniksi kokonaisuudeksi. Alue luo asuntorakentamisen lisäksi uutta julkista kaupunkitilaa ja maisemaa. Tärkeä toiminnallinen parannus Turun keskustan kannalta on alueen avautuminen yleiselle liikkumiselle Aurajoen rannan suunnassa aina Korppolaismäen ympäri osana Aurajoen kaupunkipuistoa.” 

"Alue on herättänyt suurta kiinnostusta paikallisesti, mutta myös Turun ulkopuolella. Esimerkiksi As. Oy Turun Paraatirannan asunnoista on myyty jo kaksi kolmasosaa. Nyt rakenteilla olevat kolme asuinkerrostaloa muodostavat alueelle yhtenäisen kokonaisuuden Telakkarannan kaupunginpuoleiseen päähän", kertoo tilaisuudessa puhunut Skanskan aluejohtaja Jari Pölönen.

Alueen rakentaminen kestää kymmenisen vuotta, ja kaikkiaan Telakkarantaan arvioidaan valmistuvan noin 600 uutta asuntoa. Rakennusoikeutta alueella on 46 000 kerrosneliömetriä. Uuden asuinalueen ilmeessä on mukana telakka-alueen perinnettä, jota ilmentävät vanhat satamanosturit ja julkisivujen punatiili.

Alueen kehittämisessä ovat mukana Wärtsilä, Lemminkäinen, SATO, Skanska ja SRV. 

Lisätietoja:

Skanska Oy: tiedottaja Heli Niemi, puh. 0207192384, Contact

Skanska Talonrakennus Oy: yksikönjohtaja Hanna Kolehmainen, puh. 040 5494 211, Contact.

SATO Oyj: aluejohtaja Matti Keitilä, puh. 020134 4183, Contact

SRV Oyj: rakennuttajapäällikkö Pirjo Kujala, puh. 040 589 4614, Contact

 Lemminkäinen Oyj: aluejohtaja Jukka Aaltonen, puh. 020715 8810, jContact