c

Härmälänrannan rakentaminen jatkuu – vuorossa rantakortteli

Lehdistötiedotteet 30.9.2010 0.00 CET

Tampereen Härmälänrannasta on hyvää vauhtia tulossa vetovoimainen uusi asuinalue Pyhäjärven rannalla. Skanskalla on parhaillaan käynnissä alueella As. Oy Härmälänrannan Vanajan rakennustyöt. Seuraavaksi on lähdössä liikkeelle rantakorttelin ensimmäinen talo As. Oy Härmälänrannan Humu, johon tulee 28 asuntoa. Skanskan ensimmäinen kohde As. Oy Tampereen Härmälänrannan Satamawouti valmistui vuonna 2008.

Härmälänranta edustaa uutta ekologista kaupunkiasumista, jossa hyvät liikenneyhteydet ja palveluiden läheisyys sekä helpottavat arkea että ovat samalla valinta ekologisemman asumisen puolesta. Koko Härmälänrannan suunnittelussa on ympäristönäkökohdat pyritty ottamaan mahdollisimman kattavasti huomioon. "Humussa on esimerkiksi käytetty edistyksellisiä huoneistokohtaisia ilmanvaihtoratkaisuja. Laitteiden säätömahdollisuuksien ansiosta asukkaat voivat itse vaikuttaa kodin ilmanvaihtoon ja energiankulutukseen” kertoo Skanska Kotien projektipäällikkö Harri Kiviranta. Uusi näkökulma tilankäyttöön

Humussa on toteutettu uudenlaisia tilankäyttöratkaisuja kuten esimerkiksi huoneistokohtaiset monitoimitilat perinteisten kerrostalon kellarikomeroiden tilalle. Valaistua ja sähköpistokkeella varustettua monitoimitilaa on mahdollista käyttää yhtä hyvin varastona kuin esimerkiksi askartelu- ja harrastustilana, johon mahtuu vaikka oma kuntokeskus tai nikkarointimahdollisuuksia. Talon alakerrassa sijaitsee kurapiste, joka sopii esimerkiksi koiran tassujen tai kuravaatteisten lasten puhdistamiseen. Halutessaan asukkaat pääsevät hyödyntämään pihanurmen alle suunniteltuja valmiita viljelypalstoja, jotka voidaan ottaa käyttöön poistamalla päällä oleva nurmikerros. Skanska Kotien asuntomyyjä Johanna Saariston mukaan kiinnostus Härmälänrantaa kohtaa on kasvanut tasaisesti. ”Luonnollisesti Humun kodit kiinnostava aivan erityisesti, koska ne sijaitsevat rannan tuntumassa ja jokaisesta asunnosta avautuu näköala Pyhäjärvelle. Humun helmiä ovat kaksi terassiasuntoa, joissa myös saunasta avautuu järvinäköala", mainitsee Johanna Saaristo.

Humun ennakkomarkkinointi on alkanut, ja uudet asunnot valmistuvat vuoden 2011 loppuun mennessä. Härmälänranta sijaitsee Pyhäjärven rannalla vain viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella. Alueella on parhaillaan käynnissä noin 260 asunnon rakennustyöt.

Skanska Kodit on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä, Skanska Residential Development Nordicia. Se kehittää, suunnittelee ja rakennuttaa asunto- ja aluerakennushankkeita.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Harri Kiviranta, puh. 020 719 4640, Contact

Asuntomyyjä Johanna Saaristo, puh. 020 690 488, Contact

Markkinointijohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 020 719 2300, Contact

www.skanska.fi/kodit