c

Skanskan rakentama Kuopion uusi postikeskus harjakorkeudessa

Lehdistötiedotteet 20.8.2009 0.00 CET

Itellan postinlajitteluverkostoon kuuluva Kuopion uusi postikeskus on noussut harjakorkeuteen. Se on yksi suurimmista työmaista Kuopion alueella ja valmistuttuaan yksi posti- ja logistiikkatoiminnan keskeisistä solmukohdista Suomessa.

Uusi postikeskus otetaan tuotantokäyttöön keväällä 2010, jolloin kaikki toiminnot siirtyvät nykyisestä postikeskuksesta Särkiniemestä uudelle Matkuksen yritysalueelle. Uuden postikeskuksen rakentaminen alkoi lokakuussa 2008 ja oli samalla lähtölaukaus Matkuksen rakentamiselle. Postikeskus on kooltaan noin 22 200 neliömetriä, ja siellä on suuria hallitiloja sekä noin 2 000 neliön kokoinen toimistotila. ”Projektilla on hyvin suuri merkitys erityisesti nykyisessä taloustilanteessa. Kyseessä on yksi tämän hetken suurimmista työmaista Kuopion alueella. Työmaan miesvahvuus on ollut keskimäärin 50”, kertoo aluepäällikkö Janne Mönkkönen Skanskalta. Mönkkönen on tyytyväinen myös siihen, että toistaiseksi työmaa on täysin tapaturmaton. Postikeskuksen laitteistoa asennetaan parhaillaan, ja kokonaisuudessaan keskus valmistuu keväällä 2010.

”Posti- ja logistiikkatoiminnot ovat yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämättömyysasioita. Uskomme siihen, että posti- ja pakettiliikennettä tarvitaan tulevaisuudessakin. Itellan postinkäsittelyyn tekemä investointi on tällä hetkellä yksi harvoista liikeyritysten suurista investoinneista”, sanoo Itellan konsernijohtaja Jukka Alho.

Kuopion uusi postikeskus on myös tärkeä alueellisena työpaikkojen tarjoajana. Postikeskuksessa työskentelee jatkossa noin 300 henkilöä postinlajittelun, jakelun, logistiikan ja hallinnon tehtävissä. Postikeskuksen vaikutusalueella Itä-Suomessa Itella työllistää lähes 1 700 henkilöä.

Uusi postikeskus sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä Hiltulanlahdessa, Savon radan ja vanhan viitostien välisellä alueella, Matkusjärven pohjoispuolella, noin 11 km Kuopion keskustasta lounaaseen. Tontin koko on noin 10 hehtaaria.

Nykyinen postikeskus Särkiniemen kaupunginosassa aloitti toimintansa vuonna 1982. Postikeskuksen toiminta on kasvanut moninkertaiseksi olemassaolonsa aikana. 1990-luvulla postikeskusta laajennettiin kaksi kertaa. Postikeskuksessa käsitellään päivittäin noin 700 000 lähetystä, ja se on noin 180 itellalaisen työpaikka.

Uuden postikeskuksen rakentaminen Kuopioon on osa Itellan postinkäsittelyn 160 miljoonan euron investointia, johon kuuluvat myös uudet lajittelukoneet tietojärjestelmineen. Kuopion lisäksi Helsingin postikeskuksessa on tehty perusparannuksia, Tampereella laajennetaan ja Ouluun on rakennettu uusi postikeskus. Postikeskuksiin asennettavat uudet koneet ja järjestelmät ovat käytössä koko maassa vuoden 2010 loppuun mennessä.

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois-Euroopassa, keskisessä Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 30 000 ja vuoden 2008 liikevaihto oli 1 953 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/group.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on noin 58 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 15 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Tarmo Stjerna, Contact, puh. 020 719 5450

Skanska Talonrakennus Oy, aluepäällikkö Janne Mönkkönen, Contact, puh. 020 719 5422

Skanska Oy, tiedottaja Liisa Salmela, Contact, puh. 020 719 2201

Itella Oyj, aluejohtaja Sami Reponen, Contact, puh. 040 752 6987

Itella Oyj, viestintäpäällikkö Ulla Parviainen, Contact, puh. 0400 947 855