c

Uuden kauppakeskuksen kaavaluonnos julkistettiin - Vanhan Rauman kylkeen moderni kauppakeskus

Lehdistötiedotteet 18.3.2013 11.00 CET

Rauman ydinkeskustaan tuodaan merkittävällä investoinnilla uutta virtaa. Alueelle nousee moderni kauppakeskus, joka vilkastuttaa keskustan katukuvaa ja vahvistaa Rauman asemaa seudun päämarkkina-alueena sekä vetovoimaisena asuinympäristönä. Rakennusliike Skanska ja Rauman kaupunki julkaisivat tänään kauppakeskusalueen kaavaluonnoksen.

Ilmakuva Rauman kauppakeskuksesta

Tavoitteena on saada kaavaehdotus kuluvan vuoden syksyllä kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Kaavaluonnoksessa Rauman nykyisen linja-autoasema, Tarvontorin ja Sokoksen alueelle rakennetaan uusi kauppakeskus ja asuinkortteli. Kaavassa on mukana myös kauppakeskuksen yhteyteen suunniteltu matkakeskus, johon sijoittuvat kauko- ja paikallisliikenteen linja-autot ja taksit.

Rakennusaikataulu tarkentuu valtuuston käsittelyn jälkeen. Kauppakeskuksen rakentaminen kestää noin kaksi vuotta, jonka jälkeen on tarkoitus siirtyä asuinalueen toteuttamiseen. Koko alueen valmistuminen kestää arviolta kymmenen vuotta.

"Skanska on tiiviisti mukana monen suomalaiskaupungin kehitystyössä. Raumalla kiehtova haaste on pystyä yhdistämään perinteinen ja moderni onnistuneesti", Skanskan aluejohtaja Jari Pölönen kertoo.

Suuri työllistämisvaikutus

Kauppakeskusurakka on hyvä uutinen Rauman elinkeinoelämälle. Rakennusvaiheen työllistämisvaikutus on noin 500 henkilötyövuotta, ja valmistuttuaan kauppakeskus tarjoaa noin 200 uutta työpaikkaa.

"Strategiamme on ollut sijoittaa market- ja kauppakeskittymät ydinkeskustaan, kävelymatkan päähän Vanhasta Raumasta. Asukkaille tämä uusi kauppakeskus on ainutlaatuinen palvelukokonaisuus.  Kaupungin ja koko alueen menestykselle puolestaan on tärkeää, että kuntalaisten ja lähikuntien asukkaiden ostoseurot pysyvät Raumalla", Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski arvioi.

Kauppakeskus rakennetaan poikkeukselliselle paikalle, Unescon maailmanperintökohde Vanhan Rauman kupeeseen. Edistyksellinen ja pitkäjänteinen kaupunkisuunnittelu on saanut myös tunnustusta: Rauma valittiin parhaaksi kaupunkikeskustaksi vuonna 2009.

"Kauppakeskuksen ympäristö on ainutlaatuinen. Vanhan Rauman kulttuuriperintö ja kauppakeskuksen moderni elämäntyyli kietoutuvat toimivalla tavalla yhteen. Eloisa kauppakeskus poikii asiakaskuntaa myös Vanhan Rauman pieniin putiikkeihin", Koski kertoo.

Nimestä kysely kuntalaisille

Kauppakeskuksella ei ole vielä nimeä, ja sen palvelukokonaisuutta suunnitellaan vielä. Skanska ja Rauman kaupunki toteuttavat huhti-toukokuun aikana kyselyn, jossa kuntalaiset saavat ideoida kauppakeskukselle nimeä ja kertoa, millaisia palveluita he kaipaavat kauppakeskukseen.

"Visionamme on tehdä kauppakeskuksesta raumalaisten olohuone. Siksi on tärkeää, että ihmiset saavat itse kertoa, mikä saisi juuri heidät viihtymään kauppakeskuksessa", Pölönen sanoo.

Faktoja kauppakeskusurakasta:

– Kaava-alue sijaitsee Valtakadun, Nortamonkadun, Karjalankadun, Luoteisväylän, Tehtaankadun ja Välikadun rajaamalla alueella.

– Nortamonkadun varteen sijoittuvassa matkakeskuksessa yhdistyvät linja-autojen kauko- ja paikallisliikenne sekä taksikeskus.

– Kauppakeskuksessa on liiketilaa noin 20 000 kerrosneliömetriä.

– Kauppakeskukseen tulee vuokralle 50–70 yritystä, joista osa on seudun asukkaille aivan uusia, kansainvälisiä toimijoita.

– Kauppakeskuksen parkkihalliin tulee noin 500 autopaikkaa.

– Asuinrakennuskorttelissa on asumistilaa noin 30 000 kerrosneliömetriä.

Kaavaluonnoksen esilläolo ja kommentointi:

– Kaavaluonnos asetetaan nähtäville 18.3, ja raumalaisilla ja muilla osallisilla on mahdollisuus esittää luonnoksesta mielipiteensä 18.4. saakka.

– Kaavaluonnokseen ja sen valmisteluaineistoon on mahdollista tutustua kaupungintalon palvelupisteessä Pyyrmanissa tiistaina 19.3. järjestettävässä avointen ovien tilaisuudessa, paikan päällä on sekä Skanskan että kaupungin asiantuntijoita esittelemässä kaavaa ja vastaamassa kysymyksiin.

– Kaavaluonnos valmisteluaineistoineen on nähtävillä myös internetissä osoitteessa www.rauma.fi/tevi/kaavoitus.

Oheismateriaali:

Kaavakartan ja muut luonnosmateriaalit voi ladata osoitteesta www2.rauma.fi/tiedostopankki.

Käyttäjätunnus: ShoppingCentre

Salasana: CanalStrand2013

 

Lisätietoa:

 

Skanska Talonrakennus Oy

Aluejohtaja

Jari Pölönen

Puh. 0400 787 376

Contact

 

Rauman kaupunki

Apulaiskaupunginjohtaja

Tomi Suvanto

044 534 3001

Contact

 

Kaupunginjohtaja

Kari Koski

Puh. 0500 757 567

Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys.

Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

 

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa.