c

Järvenpää ja Skanska kehittävät yhdessä Perhelän korttelia

Lehdistötiedotteet 13.3.2007 9.53 CET

"Järvenpään keskustassa sijaitsevan niin kutsutun Perhelän korttelin uudelleenkaavoitus etenee. Korttelin omistajat allekirjoittavat 13.3. kaavamuutoshakemuksen, jolla pyritään muuttamaan vanha kaava vastaamaan nykyajan tarpeita.

Perhelän kortteli sijaitsee Järvenpään keskustassa Sibeliuksenkadun eli kävelykatu Jannen, Mannilantien ja Helsingintien rajaamalla alueella sadan metrin päässä Järvenpään rautatieasemalta. Kokonaisarvoltaan noin 100 miljoonan euron arvoinen hanke on nyt suunnitteluvaiheessa. Skanska Kodit aikoo toteuttaa kortteliin noin 14 000 kerrosneliömetriä asuintilaa. Suunnitteilla on 20- ja 8-kerroksisia rakennuksia, joihin tulee yhteensä noin 180 kotia.

Johtaja Raimo Poikela Skanska Kodeista arvioi asuntojen ennakkomarkkinoinnin käynnistyvän keväällä 2009. Asuntojen koot vaihtelevat 40 ja 120 neliömetrin välillä.

Asuntojen lisäksi Perhelän kortteliin tulee liiketilaa noin 13 000 kerrosneliömetriä. Tiloihin tulee etupäässä erikoisliikkeitä, mutta myös noin 1000 neliömetrin kokoinen lääkäriasema. Autopaikoitus toteutetaan kellarikerrokseen, josta on suora liukuporrasyhteys liiketiloihin.

""Perhelän kortteli täydentää noin kymmenen vuotta sitten alkaneen kävelykeskustan toteutuksen ensimmäisen vaiheen. Se merkitsee Järvenpään kaupallisen vetovoiman vahvistumista entisestään. Järvenpää tulee säilyttämään asemansa seudun kaupallisena keskuksena"", sanoo kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen.

Skanska Kodit Oy on työstänyt Perhelän korttelin kaavamuutosta yhdessä Järvenpään kaupungin sekä korttelin omistajien kanssa. Omistaja on Järvenpään Liiketalo Oy, jonka osakkaita ovat Restel Oy, Keski-Uudenmaan Osuuspankki ja Osuuspankkien eläkekassa. Korttelista omistavat merkittävät osuudet myös Yksityismetsätalouden eläkekassa Versos ja As. Oy Helsingintie 6.

Skanska on ollut mukana Järvenpään keskustan kehittämisessä jo pitkään. Kesällä 2004 valmistuneen Prisman kauppakeskuksen yhteyteen rakennettiin As. Oy Järvenpään Järvipuisto, jossa on 67 asuntoa. Lisäksi Skanska on toteuttanut Järvenpäähän useita muita asuntokohteita esimerkiksi Järnefeltinkadun ja Tupalantien varteen. Mannilantiellä on parhaillaan rakenteilla As. Oy Mäntylä.

Skanskan toiminta Suomessa ja Virossa kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Asuntojen projektikehityksestä eli omaperustaisesta asuntotuotannosta vastaa Skanska Kodit. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1014,3 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Järvenpään kaupunki kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen, puh. (09) 2719 2230 Contact

Skanska Kodit Oy johtaja Raimo Poikela, puh. 040 501 6248 Contact

Skanska Oy viestintäpäällikkö Merja Vuoripuro, puh. 040 587 2642 Contact

"