c

Ensimmäiset BoKlok-kaupunkivillat rakennetaan Tuusulaan

Lehdistötiedotteet 23.9.2002 9.54 CET

Skanska rakentaa Suomen ensimmäiset BoKlok-omistusasunnot Tuusulaan. Skanskan ja IKEAn yhdessä lanseeraamat asunnot saavuttivat suuren suosion, ja Tuusulan BoKlok-asunnoista järjestettiin arvonta 14.9. IKEAssa. Rakentamisen liikkeelle lähtöä juhlistettiin 23.9.2002 tilaisuudella, jossa Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu ja Skanska Kodit Oy:n toimitusjohtaja Olli Salakka suorittivat ensimmäisen lapionpiston. Ensimmäiset BoKlok-kodit valmistuvat Tuusulan Aromikujalle kesällä 2003.

Tuusulaan, osoitteeseen Aromikuja 4, rakennetaan neljän kaupunkivillan BoKlok-taloyhtiö, johon tulee yhteensä 24 asuntoa. Kaupunkivilloissa on kaksi kerrosta, ja molemmissa kerroksissa on kolme asuntoa. Kaupunkivillat piharakennuksineen muodostavat suojaisan pihapiirin, joka on pensaineen, penkkeineen ja puutarhapalstoineen oleskeluun houkutteleva. Yhteistä viihtyisää piha-aluetta täydentävät kaksi pihasaunaa.

Tuusulan uudet BoKlok-kodit sijaitsevat rauhallisella alueella hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen tuntumassa. Liikkuminen kaikkialle pääkaupunkiseudulle on helppoa, ja heti piha-alueen vierestä alkavat monipuoliset ulkoilumaastot. Tuusulanjärven luonnonläheisiin kulttuurimaisemiin on muutaman kilometrin matka.

BoKlok on Skanskan ja IKEAn yhdessä kehittämä konsepti, joka yhdistää hyvän asumisen ja kohtuulliset asumiskustannukset. Kaupunkivilla tarjoaa tilan tuntua ja valoisuutta, hyvää toiminnallisuutta, laadukkaita materiaaleja ja pienimuotoisuutta luonnon läheisyydessä sekä jättää rahaa myös muuhun elämiseen. BoKlok on uusi vaihtoehto koko ajan lukumääräisesti kasvaville pientalouksille. Ratkaisuna BoKlok edustaa pienimuotoista tiivistä ja matalaa kaupunkirakentamista.

Avainsanoja kohtuullisiin asumiskustannuksiin ovat toimiva rahoitusratkaisu, kohtuuhintainen tonttimaa sekä järkevä, vakioitu suunnitteluratkaisu. Suomessa BoKlok-omistusasuntojen rahoitus perustuu isoon yhtiölainaan, jolloin omistajaksi pääsee jopa 15 %:n kauppahinnalla. Jotta asumiskulut olisivat myös mahdollisimman vakaat, yhtiölainan laina-aika joustaa koron muuttuessa. Näin asukkaalle jää rahaa muuhunkin elämiseen.

Lisätietoja: Skanska Kodit Oy: markkinointipäällikkö Erkki Heikkinen, puh. 0400 814 375, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300, Contact

www.boklok.com www.ikea.fi