c

Kenneth Nilssonista Skanska Oy:n toimitusjohtaja

Lehdistötiedotteet 19.10.2011 8.33 CET

Skanska Oy:n toimitusjohtajaksi ja Skanska Suomi -liiketoimintayksikön johtajaksi on nimitetty Kenneth Nilsson 1.11.2011 alkaen. 50-vuotias Nilsson työskentelee tällä hetkellä Skanska Ruotsi -liiketoimintayksikössä infrarakentamisen toimialajohtajana sekä yksikkönsä johtoryhmän jäsenenä. Toimitusjohtajana Nilsson on Juha Hetemäen seuraaja.

”Nyt on luonnollinen aika tällaiselle muutokselle, sillä infrarakentamisen painoarvo Skanskan Suomen-toiminnoissa on kasvanut tuoreen yrityskaupan myötä”, sanoo Skanska AB:n varatoimitusjohtaja ja Skanska Oy:n hallituksen puheenjohtaja Claes Larsson. Skanska Infra Oy allekirjoitti 11.10.2011 sopimuksen Soraset Yhtiöt Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Kaupan toteutuminen vaatii vielä Kilpailuviraston hyväksynnän.

 “Näen Skanska Oy:ssä paljon mahdollisuuksia ja olen innoissani päästessäni kehittämään yhtiöstä vieläkin kilpailukykyisemmän”, sanoo Nilsson.

 Kenneth Nilssonilla on 25 vuoden kokemus infrarakentamisesta, ja hän on toiminut Skanska Ruotsin johtoryhmän jäsenenä lähes yhdeksän vuoden ajan. Hän on johtanut suuria organisaatioita aiemminkin, ja hänen vetämänsä yksiköt ovat tehneet hyvää taloudellista tulosta.

 ”Juha Hetemäki on arvostettu johtaja, ja seitsemän vuoden toimikaudellaan Skanska Oy:n toimitusjohtajana hän on kehittänyt yhtiötä paljon. Hetemäellä on runsaasti kokemusta suurista ja monimutkaisista rakennushankkeista, ja hän on myös hyödyntänyt menestyksekkäästi Suomessa Skanskan kansainvälistä osaamista sekä vienyt oman yksikkönsä hyviä käytäntöjä Suomen rajojen ulkopuolelle. Haluamme kiittää häntä tähän asti hyvin tehdystä työstä ja jatkaa työskentelyä hänen kanssaan Skanskassa. Samalla haluamme toivottaa Kenneth Nilssonin tervetulleeksi Skanska Oy:n johtoon”, toteaa Claes Larsson.