c

Skanskan tempaus Energiansäästöviikolla: Mittauta rengaspaineesi Nelostiellä 7.10.

Lehdistötiedotteet 7.10.2003 9.12 CET

Skanska osallistuu Motivan valtakunnalliseen Energiansäästöviikkoon 6.–12.10. ja tarjoaa energiansäästöviikon tempauksena ilmaisen rengaspainemittauspalvelun. Rengas on auton aktiivisista turvalaitteista keskeisin. Tutkijalautakuntien mukaan keliin sopimattomat, kuluneet tai vajaapaineiset renkaat olivat suurin ajoneuvosta johtuva syy joka kuudennessa 1990-luvun kuolonkolarissa. Liian alhaiset rengaspaineet aiheuttavat vaaratilanteita varsinkin ääritilanteissa: nopeissa kaistanvaihdoissa ja väistöissä.

Rengaspainemittaukset tiistaina 7.10.2003 Nelostiellä:

Suunta Lahti-Helsinki, Mäntsälän Shell, klo 08.00-11.00 Suunta Helsinki-Lahti, Neste Tuuliharja, klo 14.00-17.00

Skanska toteuttaa rengaspainemittauksen yhteistyössä Tieyhtiö Nelostien ja Mäntsälän Moottorikerhon kanssa.

Oikea rengaspaine lisää turvallisuutta ja tuo säästöä:

- Oikea rengaspaine voi säästää jopa 5 % polttoainekuluja ja sillä voi vaikuttaa myös liikenneturvallisuuteen ja päästöihin. - Väärä ilmanpaine vaikuttaa renkaan ajokäyttäytymiseen ja kulumiseen. - 10 % liian alhainen rengaspaine lisää polttoaineen kulutusta 2– 4 % ja rengas kuluu normaalia nopeammin. - Vararenkaassa pidetään 0,5 baria normaalia suurempi paine. Muista tarkistaa myös vararenkaan kunto.

Liikenneturvallisuuden vaaliminen erityisesti Lahden moottoritiellä kiinnostaa Skanskaa, Suomen ensimmäisen yksityisrahoitteisen moottoritien rakentajaa. Moottoritien rakentamisen yksi lähtökohta oli juuri liikenneturvallisuuden parantaminen. Vuonna 1999 tapahtuneen moottoritien avaamisen jälkeen liikenneonnettomuudet ovat oleellisesti vähentyneet, eikä esimerkiksi vuonna 2002 sattunut yhtään kuolemaan johtanutta onnettomuutta.

Contact

www.energiansaastoviikko.net www.nelostie.net