c

Valtatie 4:n tieosuus Jyväskylä-Kirri vihittiin käyttöön

Lehdistötiedotteet 12.12.2005 14.53 CET

Valtatien 4:n vilkkain kaksikaistainen osuus, moottoritie välillä Jyväskylä-Kirri on saatu valmiiksi. Liikenneolosuhteet valtatiellä ovat nyt liikennemäärien edellyttämällä tasolla. Tie otettiin liikenteen käyttöön 4.11.2005, ja tien vihki käyttöön liikenne- ja viestintäministeri Kari Alosen tekemä muurahaiset - taideteos, jonka syntyä ovat tukeneet Euromarket, Kodin Ykkönen, Skanska Tekra Oy ja Jyväskylän maalaiskunta.

Työt toteutti Skanska Tekra Oy ns. ST-urakkana, jossa urakoitsijalle kuuluu perinteisen rakentamisen lisäksi rakennussuunnitelman laatiminen.

Uusi moottoritie parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta erityisesti liittymissä. Rakennettujen eritasoliittymien ja Palokanorren kiertoliittymien myötä liittyminen valtatien liikenteeseen on nyt turvallista ja sujuvaa. Kevyen liikenteen turvallisuutta on parannettu rakentamalla autoliikenteestä erotettuja kevyen liikenteen väyliä ja alikulkukäytäviä.

Hankkeessa rakennettiin moottoritietä noin 5 kilometriä, ramppeja noin 1,3 kilometriä, muita yleisiä teitä noin 1,9 kilometriä, katuja ja yksityisteitä noin 1,3 kilometriä ja kevyen liikenteen väyliä noin 7 kilometriä. Uusia siltoja rakennettiin kaksitoista, joista yhdeksän on kevyen liikenteen alikulkukäytäviä.

Tiehallinnon tiedote