c

Skanska rakentaa Paasitornin uuden hotellin Helsinkiin

Lehdistötiedotteet 12.2.2010 0.15 CET

Skanska ja Helsingin Työväenyhdistys ry. ovat sopineet Paasitornin uuden hotellin rakentamisesta Helsingin Siltasaareen. Skanskan urakkasumma on vajaa 17 miljoonaa euroa.

Hotelliin tulee yhteensä 170 huonetta. Sisäpihalle rakennetaan kuusikerroksinen uudisrakennus, johon tulee 65 hotellihuonetta. Lisäksi rakennetaan 65 huonetta vuonna 1955 valmistuneeseen Paasivuorenkadun puoleiseen osaan, jossa on nykyisin toimistotiloja, sekä 40 huonetta graniittilinnan vuonna 1925 valmistuneeseen osaan. Tiloihin tulee myös uusi tilausravintola ja kokouspaikkojen määrä lisääntyy noin 400:lla. Hotellin on suunnitellut arkkitehtitoimisto K2S Oy.

”Hotelli täydentää kokous- ja kongressikeskus Paasitornin palvelutarjontaa asiakkaidemme kovasti kaipaamilla majoitustiloilla. Hotelli avataan syyskuussa 2011. Kesää 2010 lukuun ottamatta toimintamme jatkuu keskeytyksettä. Lähtökohta on, etteivät rakennustyöt aiheuta haittaa asiakkaillemme. Esimerkiksi äänekkäitä töitä tehdään aikoina, jolloin talossa ei ole tilaisuuksia”, kertoo Helsingin Työväenyhdistyksen toimitusjohtaja Jorma Bergholm.

”Aloitamme maaliskuussa purkutöillä, joista suurin on rakennuksen sisäpihalta purettava vanha kirjapainorakennus. Varsinaiset rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa”, kertoo aluejohtaja Vesa Tähti Skanskasta.

Helsingin työväentaloksi rakennettu graniittinen Paasitorni valmistui 1908. Rakennus on tyyliltään myöhäisjugendia, ja sen on suunnitellut arkkitehti Karl Lindahl. Paasitornin julkisivu on tehty talon paikalla olleesta kalliosta hakatuista kivistä, joita työmiesten ehdotuksesta varastoitiin myös tulevaa, vuonna 1925 valmistunutta lisärakennusta varten. Tilat on entisöity vuosina 1997–2006.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Vesa Tähti, Projektijohtaja