c

Skanskatalon peruskivi muurattiin

Lehdistötiedotteet 20.8.2010 0.00 CET

Skanskan uuden Suomen-pääkonttorin peruskivi muurattiin torstaina 19.8.2010. Tilaisuuteen toi tervehdyksensä Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen. Skanskataloksi kutsuttu toimitalo nousee Helsingin Ruskeasuolle, Mannerheimintien ja Hakamäentien rajaamalle tontille. Rakennuksen on määrä valmistua vuoden 2012 alussa.

Kahdeksankerroksisen talon pinta-ala tulee olemaan noin 9 000 kerrosneliömetriä, jotka tulevat kokonaan Skanskan omaan käyttöön. Rakennus valmistuu ensimmäisenä Ruskeasuon tulevasta toimistokeskittymästä, Manskun Rastista, johon Skanska aikoo toteuttaa kaikkiaan neljä toimistotaloa kahdelle tontille. Pysäköintitilat totetutaan yhteisiin kellarikerroksiin.

Projektin suunnittelussa on pyritty ratkaisuihin, jotka kuluttavat mahdollisimman vähän energiaa ja ympäristöä. Skanska tähtää hankkeessa LEED®-ympäristöluokituksen ylimpään eli platinatasoon. Rakennus tulee täyttämään myös EU GreenBuilding -vaatimukset, eli sen energiankulutus on vähintään 25 % pienempi kuin mitä tämänhetkiset rakentamismääräykset edellyttävät.

Kuvassa Skanskatalo ja kuva alueesta: Ruskeasuon uusi toimistokeskittymä, Manskun Rasti, sijaitsee Mannerheimintien ja Hakamäentien rajaamalla alueella, johon Skanskalla on suunnitteilla neljä toimistotaloa kahdelle tontille. Ensimmäisenä Skanska rakentaa alueelle oman toimitalonsa (1) ja sen jälkeen risteykseen rajautuvan kulmatalon (2), jonka tilat Skanska vuokraa muille yrityksille.