c

Vantaan Kivistön BoKlok-kodit kiinnostivat satoja – kaikki asunnot varattiin yhden illan aikana

Lehdistötiedotteet 18.1.2013 9.32 CET

Vantaan Kivistössä on ennakkomarkkinoinnissa 36 BoKlok -kotia. Kiinnostus oli erittäin suurta esittelytilaisuudessa Vantaan IKEA-tavaratalossa viime viikon sunnuntaina 13.1. Arviolta 1000 kiinnostunutta kävi tutustumassa BoKlok-esittelypisteeseen, ja noin 500 henkilöä osallistui asuntojen varausoikeuksien arvontaan, joka järjestettiin suuren kysynnän vuoksi.

Vantaan Kivistöön rakennetaan 36 BoKlok -kotia.

Torstaina 17.1 asunnonostajilla oli mahdollisuus varata BoKlok-asunto arvonnan mukaisessa järjestyksessä. ”Kaikki asunnot varattiin muutamassa tunnissa. Tämä osoittaa hyvin, että laadukkaille kohtuuhintaisille omistusasunnoille on kysyntää”, toteaa hankekehitysjohtaja Riku Patokoski Skanskasta.

BoKlok on Skanskan ja IKEAn vastaus kohtuuhintaisen asumisen tarpeeseen ja selvästi tervetullut vaihtoehto markkinoille. Hintaesimerkkinä uusi 44,5-neliöinen BoKlok-pienkerrostalokoti Vantaan Kivistössä, omalla tontilla maksaa 139 000 euroa", kertoo Riku Patokoski.

Rakennustyöt Vantaan Kivistössä on tarkoitus aloittaa huhtikuussa 2013, ja uudet kodit ovat muuttovalmiita jo kahdeksan kuukauden päästä rakennustöiden aloittamisesta. As. Oy Vantaan Saunapolku käsittää seitsemän kaksikerroksista pienkerrostaloa. Asunnot ovat kaksioita, kolmioita ja neliöitä ja kooltaan 44,5, 58,5 ja 72 neliötä. Vantaan BoKlok-kodit toteutetaan Stora Enson Hartolan yksikön toimittamista puupohjaisista moduuleista.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on myyty jo noin 5 000 BoKlok-kotia.  BoKlok edustaa pienimittakaavaista kaupunkirakentamista pienkerrostaloissa. Konseptin ominaisuuksia ovat suojaisa yhteispiha, mahdollisuus pihaviljelyyn sekä taloyhtiön yhteinen pihasauna. Suomessa BoKlok-omistusasuntoja on toteutettu viimeksi vuonna 2006 Porvooseen ja Vantaalle.