c

Skanska rakentaa uusia asuntoja Oulun Alppilaan

Lehdistötiedotteet 25.6.2012 13.00 CET

Skanska aloittaa elokuussa As. Oy Oulun Alppilan Liljan rakentamisen. Siihen tulee 50 asuntoa, jotka valmistuvat syyskuussa 2013.

”Loppukesällä aloitettava Alppilan Lilja on jo 17. hankkeemme Alppilan alueella, ja tähän mennessä on valmistunut yhteensä 600 asuntoa. Uudet asunnot vajaan kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta ovat olleet kysyttyjä,” kertoo johtaja Mikko Herva Skanskasta.

Kesäkuussa Skanska aloitti lisäksi seniorivuokra-asuntojen rakentamisen TA:lle. Kiint. Oy Oulun Muottikatu 6 ja 8 käsittää kaksi asuintaloa, joihin tulee kaikkiaan 92 asuntoa. Sen ensimmäinen vaihe valmistuu toukokuussa 2013.

”Hankkeessa Skanska ja TA ovat yhteistyössä kehittäneet energiatehokkaampia ratkaisuja lämmön tuottamiseen. Kaukolämmön ohella kohteessa hyödynnetään aurinkolämpöä sekä maalämpöä ja -viilennystä. Esimerkiksi vesikatolle asennetaan aurinkokeräimiä, joista saatava lämpö hyödynnetään käyttöveden ja rakennuksen lämmityksessä. Ilmanvaihdossa raitisilma esilämmitetään ja esiviilennetään porakaivojen avulla, jolloin lämmön talteenoton vuosihyötysuhde saadaan myös korkeaksi”, kertoo rakennuspäällikkö Esa Perätalo Skanskasta.

Skanska on ollut mukana Alppilan uuden asuinalueen suunnittelussa jo maanhankinnasta ja kaavoittamisesta lähtien, ja rakentaminen aloitettiin vuonna 2006. Yhdessä Oulun kaupungin kanssa järjestettiin myös arkkitehtikilpailu, jonka voitti oululainen arkkitehtitoimisto Laatio Oy.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, johtaja Mikko Herva, puh. 040 558 6580, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Esa Perätalo, puh. 0400 921 267, Contact

TA-Rakennuttaja Oy, aluejohtaja Jouko Knuutinen, puh. 0400 572 518, Contact