c

Jätemäärät työmailla vähentyneet

Lehdistötiedotteet 11.10.2006 11.32 CET

Jätelavalle päätyvä pilaantunut tai ylimitoitettu materiaali ja pakkausmateriaali aiheuttavat kustannuksia sekä työmaalle tullessaan että sieltä lähtiessään – materiaalista maksetaan ensin hankintahinnassa ja sitten jätehoitokustannuksissa.

Kertyvä jäte on myös luonnonvarojen hukkaamista. Luonnonvarojen kulutus maailmalla on tänä päivänä sitä luokkaa, että sen on arvioitu ylittävän oman maapallomme kantokyvyn. Luonnonvarat loppuvat kesken.

Skanskan ensisijainen materiaalitehokkuuden tavoite on jätemäärän pienentäminen. Siinä auttaa hyvä suunnittelu, kun tavaraa tilataan oikea määrä oikeaan aikaan.

Toinen tavoite on syntyvän jätteen lajitteluasteen nostaminen: mahdollisimman suuri osuus syntyvästä jätteestä pitää saada hyötykäyttöön.

Skanskan talonrakentamisen työmailla keskimääräinen jätemäärä on vuonna 2006 ollut noin 3,8 kg/m3. Vuonna 2005 keskimääräinen jätemäärä oli 4,5 kg/m3, joten suunta on oikea.

Energiansäästöviikko Skanskassa 9.–15.10.

Tällä viikolla vietetään Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa. Skanska on mukana Motivan järjestämässä hankkeessa parin sadan muun yrityksen kanssa. Pääaiheena viikolla ovat käytännön keinot vähentää energiankulutusta – niin kotona kuin työpaikalla.

Lisätietoa: www.motiva.fi

Skanskan yhteiskuntavastuusivuilla on oma osio ympäristöasioille: www.skanska.fi, Skanska yrityksenä, Yhteiskuntavastuu

Ympäristöasiantuntija Isto Nuorkivi, puh. (09) 6152 2452, Contact