c

Skanska ja Att sopivat Myllypuron puukaupungin jatko-osasta – tulossa yli sata uutta asuntoa pientaloihin

Lehdistötiedotteet 15.12.2010 0.00 CET

Helsingin Myllypuroon rakennetaan täysin uudentyyppinen puinen kaupunkikylä. Skanska urakoitsijana ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto (Att) rakennuttajana ovat solmineet aiesopimuksen puisten pientalojen suunnittelusta ja rakentamisesta.

Puukaupunkiin tulee noin 110 asuntoa neljälle tontille, yhteensä kerrosalaa on 12 500 neliömetriä. Asunnot ovat vapaarahoitteisia ja hitas- omistusasuntoja, joiden koot vaihtelevat 80¬–120 neliön välillä. Rakennukset ovat pääosin pari- ja erillistaloja. Ensimmäisten hitas-asuntojen rakentaminen aloitetaan syksyllä 2011. Skanska Talonrakennus Oy vastaa asuntojen suunnitteluttamisesta ja rakentamisesta, Att asuntojen rakennuttamisesta sekä myynnistä.

Hanke on jatkoa Myllypuroon rakennettavan puisen kaupunkikylän ensimmäiselle vaiheelle. Skanska voitti keväällä 2010 Att:n järjestämän Suunnittele ja rakenna-kilpailun. Kilpailun tavoitteena oli löytää urakoitsija, joka suunnitteluttaa ja rakentaa arkkitehtuuriltaan, kaupunkikuvaltaan ja teknisiltä ratkaisuiltaan korkeatasoiset kohteet ennalta määrättyyn hintaan. Skanska laati voittaneen suunnitelman Kyykän lyöjät yhteistyössä SAFA / Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy:n kanssa. Ensimmäisen vaiheen maarakennustyöt ovat käynnissä.

Att:n toimitusjohtaja Sisko Marjamaa toteaa suunnitteilla ja rakenteilla olevista hankkeista: ”Puisen kaupunkikylän tontit sijoittuvat aivan Myllypuron kalliometsissä kulkevien ulkoilureittien varrelle. Rakennettavat pientalot hyödyntävät alueen komean maiseman erinomaisesti. Talot ovat selkeitä ja kotoisia, ja niissä olevat asunnot ovat valoisia ja avaria. Att on tyytyväinen voidessaan tarjota helsinkiläisille uudentyyppistä A-energialuokan pientaloasumista laadukkaasti ja kustannustehokkaasti tällä suositulla Myllypuron puukaupunkialueella.”

Suunnittelujohtaja Pekka Sokka Skanskasta kertoo: ”Talotyypit on kehitetty tiiviiseen kaavaympäristöön sopeutuvaa yhtiömuotoista pientalotuotantoa varten. Ratkaisut perustuvat puun käyttöön niin rakennusten rungossa kuin julkisivuissakin. Rakenteet ja tekniset järjestelmät on suunniteltu rakennusten A-energialuokan vaatimustason mukaisesti. Samalla talotyypistöllä toteutetaan jo käynnissä olevan ykkösvaiheen talot Mamsellimyllynkadulla."

Eteläiseen Myllypuroon rakennettavan puisen kaupunkikylän asemakaava perustuu kansainvälisen arkkitehtikilpailun voittaneeseen ehdotukseen.