c

Skanska rakentaa opiskelija-asuntoja Helsingin kauppakorkeakoulun opiskelijoille Arabianrantaan

Lehdistötiedotteet 29.11.2004 12.03 CET

Skanska rakentaa Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnalle opiskelija-asuntoja Helsingin Arabianrantaan. Kaj Franckin katu 4:een rakennettavaan Kiinteistö Oy Kylterinrantaan tulee 12 kaksiota ja 99 yksiötä. Rakennuttajakonsulttina kohteessa on VVO Rakennuttaja Oy. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula. Rakentaminen aloitetaan marraskuussa 2004, ja asunnot valmistuvat tammikuussa 2006.

Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnalla on ennen Kylterinrannan valmistumista yhteensä 650 opiskelija-asuntoa. Ylioppilaskunta on 2000-luvulla rakennuttanut 165 uutta yksiö- ja kaksioasuntoa, jotka on suunniteltu palvelemaan mahdollisimman hyvin opiskelijoiden asuntotarvetta.

Arabianrannan rakentamisessa tulee Helsingin kaupungin tontinluovutusehtojen mukaan sijoittaa 1–2 % rakennusbudjetista taiteeseen. Kylterinrannan asukkaat pääsevät nauttimaan valokuva- ja veistostaiteesta.

Rakennuksessa on yksi porrashuone ja siihen liittyvä koko talon pituinen yhdyskäytävä. Yhdyskäytävän betoniseiniin tulee viiteen kerrokseen taidesyvennyksiä, joihin viisi valokuvaajaa sijoittavat sarjan valokuviaan. Työt on materiaaleiltaan ja kiinnityksiltään suunniteltu kestäviksi. Valitut taiteilijat ovat Lauri Astalan pronssiveistos, joka käsittelee kotiin saapumisen mielikuvia.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, johtaja Tuomas Särkilahti, puh. (09) 6152 2209, Contact

Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta, talousjohtaja Jukka Havia, puh. (09) 4313 8552, Contact

www.kyweb.fi