c

Motiva palkitsi Skanskan matalaenergiapientalokilpailussa

Lehdistötiedotteet 4.5.2001 12.07 CET

SKANSKA TIEDOTE 4.5.2001 Motiva palkitsi Skanskan matalaenergiapientalokilpailussa Skanska Trend House Oy:n pientalomallistoon kuuluva Anna MotiVoittaja on palkittu tänään Motiva Oy:n matalaenergiapientalojen kilpailussa.

Anna MotiVoittajassa lämmitysenergiaa, sähköä ja vettä kuluu entistä vähemmän ja uusiutuvia energioita voidaan hyödyntää tehokkaasti. Talon energiankulutus on noin puolet pienempi kuin vastaavassa tavanomaisessa talossa. Anna MotiVoittajassa hyvä sisäilma on varmistettu Sisäilmayhdistyksen sisäilmastolle asettamien tavoitetasojen S2 ja M1 avulla.

Anna MotiVoittaja täyttää Motivan, VTT Rakennustekniikan ja Tampereen teknillisen korkeakoulun Motivoittaja-talolle asettamat kriteerit ja tuotevaatimukset. Skanska on kehittänyt Anna MotiVoittajan yhteistyössä VTT Rakennustekniikan, Sisäilmayhdistyksen sekä LVIS-suunnittelijoiden kanssa.

Johtaja Juha Tammivuori, Skanska Suomi Oy: – Anna MotiVoittaja on esimerkki Skanskan kehitystyöstä, jonka tavoitteena on jatkuvan kehitystyön tuloksien saaminen nopeasti käytäntöön. Skanskan pientalovalmistuksesta vastaavan Skanska Trend House Oy:n talotehdas on ainoa Suomessa, jolla on tuotannossa matalaenergiatekniikkaan liittyvä teollinen elementti.

Ympäristöasiat ovat osa Skanskan sertifioitua toimintajärjestelmää, joka kattaa myös laadun sekä työterveyden ja työturvallisuuden.

Lisätietoja:

Skanska Suomi Oy johtaja Juha Tammivuori, puh. (09) 6152 2072 Contact

Skanska Trend House Oy toimitusjohtaja Jorma Latva-Pirilä, puh. (06) 385 1011 Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300 Contact

www.motiva.fi