c

Viiden tunnelin maraton -tapahtuma lokakuussa E18-moottoritiellä

Lehdistötiedotteet 2.7.2008 10.21 CET

Tieyhtiö Ykköstie järjestää E18 Muurla-Lohja - moottoritiellä, tielinjan itäpäässä Lohjalla ainutlaatuisen Viiden tunnelin maraton -tapahtuman lauantaina 4.10.2008.

Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden päästä kuntoilemaan upeisiin Karnaisten korpimaisemiin ja Suomen pisimpään moottoritietunneliin ennen autoja, sillä moottoritie Muurlasta Lohjalle avataan liikenteelle 15.11.2008.

Maratonin lisäksi tapahtumassa voi myös rullahiihtää, pyöräillä, sauvakävellä tai käydä perheen kanssa luontoretkellä tunnelien yläpuolella. Tapahtuma-alue kattaa nimensä mukaan viisi tunnelia: Lehmihaan, Karnaisten, Orosmäen, Pitkämäen ja Tervakorven tunnelit.

Tieosuuden rakentamisesta ja tapahtuman sponsoroinnista vastaavat Skanska Infra Oy ja Lemminkäinen Infra Oy.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: www.kisakallio.fi/uutiset/viidentunnelinmarathon.html

Muurlan ja Lohjan välille (valtatie 1) rakennetaan vuosien 2005-2009 aikana moottoritie. Uusi tieosuus avataan liikenteelle marraskuussa 2008, minkä jälkeen Turun ja Helsingin välinen matka on kokonaan moottoritietä. Tiehallinnon tilaaman hankkeen toteuttamisesta vastaa Tieyhtiö Ykköstie Oy, joka teettää suunnittelu-, rakentamis- ja kunnossapitotyöt yhteenliittymällä E18. Työyhteenliittymän osakkaina ovat Skanska Infra Oy sekä Lemminkäinen Infra Oy.