c

Kauppakeskus Sellon uusi elokuva- ja vapaa-ajankeskus Sello Rex aukesi Espoossa

Lehdistötiedotteet 31.10.2008 0.00 CET

Kauppakeskus Sellon uusi elokuva- ja vapaa-ajankeskus Sello Rex aukesi Espoon Leppävaarassa perjantaina 31.10. Bio Rex - elokuvateatterikokonaisuuden lisäksi Sello Rexiin sijoittuu keilaviihdekeskus BowlCircus sekä ravintola-, kahvila- ja baarimaailma. Sellon toimintoja lisäävät Lidlin 2 000 neliön päivittäistavaramyymälä ja pysäköintitasoon sijoittuva autonpesupalvelu.

Viaporintorin tuntumaan kirjasto- ja musiikkitalojen täydennyksenä valmistuva Sellon laajennusosa nostaa Sellon eri toimintojen määrän noin 170:een ja sen tilojen yhteismäärän noin 103 000 neliöön. Sello Rexissä on noin 6100 neliötä ja sen myötä Sellon pysäköintikapasiteetti lisääntyy 80 autopaikalla.

Laajennuksen ydinosan muodostaa Elokuvateatteri Bio Rexin 6-salinen 813 paikan kokonaisuus, jota operoi Bio Rex Cinemas. Sellon ravintolatarjonta täydentyy noin 500-paikkaisella kesäisin Viaporintorille aukeavalla ravintola- , kahvila- ja baarimaailmalla.

Laajennusosan suunnittelu on Sellon arkkitehtien Helin & Co:n käsialaa.

Skanska on työyhteenliittymä TYL-Leppävaaran osapuolena ollut rakentamassa Selloa alusta alkaen. Ensimmäinen vaihe, johon kuuluu liiketilojen lisäksi kirjastotalo ja Sellosalin käsittävä musiikkitalo, valmistui vuonna 2003. Toinen vaihe avautui vuonna 2005.

Sellon toinen vaihe valittiin Rakennuslehden Vuoden työmaaksi vuonna 2004, ja se sai Työturvallisuus kohti maailman kärkeä -kunniamaininnan vuonna 2005.