c

Skanska allekirjoitti ilmastositoumuksen Helsingin kaupungintalolla

Lehdistötiedotteet 17.4.2012 9.00 CET

Elinkeinoelämän ja Helsingin kaupungin yhteinen Ilmastokumppanit-verkosto kokoontui ensimmäisen kerran 17.4. Helsingin kaupungintalolla. Tapaamisessa Skanska sekä joukko muita yrityksiä allekirjoittivat kaupunginjohtaja Jussi Pajusen kanssa ilmastositoumuksen. Sitoumuksissaan yritykset määrittelivät, miten ne aikovat hillitä ilmastonmuutosta omassa toiminnassaan.

Skanska sitoutuu Helsingin kaupungin ilmastokumppanina toteuttamaan kaikki omaperusteiset toimitilahankkeensa 25 % energiatehokkuusnormeja parempina sekä kehittämään kestäviä, energiatehokkaita ja viihtyisiä asuinalueita ja koteja. Skanska sitoutuu myös jatkuvasti vähentämään työmaillaan syntyvän kaatopaikkajätteen määrää. Kaikki sitoumukset löytyvät Ilmastokumppanit-verkkosivulta.

Ilmastokumppanien tavoitteena on koota edelläkävijät saman pöydän ääreen ja yhteistyön avulla löytää uudenlaisia toimintatapoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tavoitteena on myös vahvistaa yritysten kilpailukykyä ja löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Yritysten lisäksi verkostoon toivotaan tukijäseniksi korkeakouluja, järjestöjä ja muita toimijoita. Tarkoituksena on saada mukaan mahdollisimman paljon toimijoita laajan ja innovatiivisen yhteistyön luomiseksi. Ilmastokumppaneihin voi liittyä verkoston verkkosivuilla. Ilmastokumppanien puheenjohtajana toimii apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ja verkostoa koordinoi Helsingin kaupungin ympäristökeskus yhteistyössä Helsingin elinkeinopalvelun kanssa.