c

Skanska saavutti vuoden 2012 valtakunnallisen työturvallisuuskilpailun ykkössijan

Lehdistötiedotteet 9.1.2013 9.50 CET

Skanskan rakennuskohde As. Oy Jyväskylän Ankkuri on voittanut jaetun ykkössijan vuoden 2012 valtakunnallisessa ”Työturvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailussa. Työmaan suoritus oli lähes täydellinen: sadasta mahdollisesta pisteestä se sai 98.

Valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu järjestettiin vuonna 2012 kolmatta kertaa. Kilpailussa palkittiin työmaita, joilla työturvallisuusasiat oli hoidettu esimerkillisellä tavalla.

Kilpailutyömaiden työturvallisuutta arvioitiin kolmen eri osa-alueen kautta: ensimmäinen oli työmaan turvallisuustasoa mittaava TR-mittaus, toinen kaikkien työmaalla työskentelevien työtapaturmien määrä kilpailun aikana ja kolmas rakennuttajan turvallisuustoiminnan taso. Suurin painoarvo eli 80 % loppupisteissä oli työmaan TR-turvallisuustasolla. Työtapaturmien määrä ja rakennuttajan turvallisuustoiminnan taso olivat molemmat painoarvoltaan samansuuruiset loppupisteissä eli 10 %.

Ankkurin työmaalla ei sattunut kilpailun aikana eikä sen jälkeenkään yhtään tapaturmaa. "Työmaalla oli hyvä yhteishenki työmaan alusta lähtien. Jokaisella oli sydämen asiana pitää työmaa järjestyksessä, siistinä ja turvallisena", toteaa Ankkurin vastaava mestari Markku Pynnönen.

Työturvallisuuskilpailuun osallistuneiden työmaiden arvioinnista vastasivat aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueen tarkastajat. He kävivät loppukilpailuun selviytyneillä työmailla yhteensä kolme eri kertaa kevään ja syksyn 2012 aikana. Työturvallisuuskilpailuun ilmoittautui eri puolilta maata yhteensä 39 työmaata.

Seuraava talonrakennusalan valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu järjestetään vuonna 2014. Kilpailun toteuttavat edellisen vuoden tapaan yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriö, Aluehallintoviraston Työsuojelun vastuualueet, Talonrakennusteollisuus ry, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Infra ry, Rakennusliitto ry, Ammattiliitto Pro ja Työturvallisuuskeskus.

"Turvallisuus alkaa minusta" -kilpailussa ykkössijan jakoi Skanskan kanssa Lujatalo Oy:n kohde Kiinteistö Kuninkaankatu 22−24 Tampereelta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, vastaava mestari Markku Pynnönen, puh. 040 518 2073, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact