c

Tampereen Ratinanrannan asuinkortteli valmistunut

Lehdistötiedotteet 27.6.2012 6.00 CET

Skanska on saanut valmiiksi Tampereen Ratinanrannan asuinkorttelin, jonka rakentaminen alkoi vuonna 2007.

Ratinan kortteli muodostuu neljästä taloyhtiöstä: Aallotar, Tuuletar, Myrskytär ja Tyrskytär.

Korttelin viimeinen asuintalo As. Oy Tampereen Ratinanrannan Tuuletar valmistui toukokuussa 2012. Asukkaille järjestettiin korttelin luovutusjuhla 18.6., jolloin myös paljastettiin tekijöistä kertova messinkinen laatta.

Ratinanrannan asuinkortteli avautuu Pyhäjärvelle ja sitä reunustavalle rantapromenadille. Skanskan taloryhmästä on kotinsa löytänyt noin pari sataa asukasta. Koko Ratinanrannan kortteli on koti noin tuhannelle asukkaalle.

Asuinkortteli koostuu neljästä rakennuksesta, Aallottaresta, Tyrskyttärestä, Myrskyttärestä ja Tuulettaresta. Skanskan ja Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n suunnittelema kortteli voitti Tampereen kaupungin kutsukilpailun vuonna 2006.

”Alueen suunnittelun lähtökohtana oli kokonaisvaltaisuus, ja tavoitteena oli tehdä korttelista luonnollinen osa olemassa olevaa ympäristöä”, sanoo aluejohtaja Toni Tuomola Skanska Kodeista. "Sijainti lisää korttelin asuntojen ympäristötehokkuutta, sillä kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Uuden kävelysillan myötä alue yhdistyy Tampereen ydinkeskustaan entistä paremmin.”

”Asuinkorttelin suunnittelussa on merkittävää myös LOCI-maisema-arkkitehtien upea ympäristö- ja pihasuunnittelu sekä Pertti Kukkosen ympäristötaide. Taide onkin ollut erottamaton osa Ratinanrantaa aina hankkeen suunnitteluvaiheesta alkaen, ja siitä on tehty osa korttelin asukkaiden arkea. Asuinrakennusten yhteiselle suojaisalle sisäpihalle antaa ilmettä Kukkosen Laineet-taidemuuri, ja Myrskyttären pohjoisseinän lasipintaa elävöittää graafikko Jere Saarelaisen Ahvenheinä-lasitaideteos”, kertoo Tuomola. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Toni Tuomola, Tulosyksikön johtaja