c

Turun ja Helsingin välisen E18-moottoritien Muurla–Lahnajärvi-osuus on avattu liikenteelle

Lehdistötiedotteet 19.11.2008 12.00 CET

E18-tien Muurla–Lahnajärvi-osuudella olevien Hepomäen ja Lakiamäen tunnelien turvajärjestelmien testaus on saatu päätökseen, joten tieosuus on avattu liikenteelle 19.11.2008 kello 12.00.

E18 Muurla–Lahnajärvi-väli on 23 kilometriä pitkä, ja sillä on neljä eritasoliittymää ja 20 siltaa. Nyt avatun osuuden jälkeen yhtenäistä moottoritietä Turusta Lahnajärvelle on yhteensä 87 kilometriä. Muurla-Lahnajärvi-osuuden varrella on Suomusjärven palvelualue, jolla sijaitseva Teboil Kivihovi on nyt myös avattu.

Uudelle moottoritielle pääsee Helsingistä Turkuun päin ajettaessa vanhalta ykköstieltä Lahnajärven kohdalla tilapäisen liittymän kautta. Tienkäyttäjiä pyydetään noudattamaan asianmukaista varovaisuutta siirryttäessä uudelle tielle. Lahnajärveltä tienkäyttäjät voivat halutessaan jatkaa eteenpäin myös vanhaa ykköstietä pitkin.

Turusta Helsinkiin päin ajettaessa uudelta tieltä on Lahnajärven liittymästä siirryttävä vanhalle ykköstielle, koska moottoritien Lahnajärvi-Lohja-osuutta ei ole vielä avattu.

Tunnelien turvallisuusjärjestelmien testaus ja käyttöönotto jatkuvat E18-tien Lahnajärvi-Lohja-välillä. Tällä 29 km mittaisella tieosuudella on viisi tietunnelia. Tien arvioidaan olevan valmis liikenteelle muutamien viikkojen kuluttua. Asiasta tiedotetaan erikseen. Myös Muurla–Lahnajärvi-osuudella tullaan edelleen tekemään yöaikaan joitakin järjestelmätestauksia.

E18 Muurla–Lohja -hankkeessa on rakennettu muun muassa 51,3 kilometriä uutta moottoritietä, 7 moottoritietunnelia, 8 eritasoliittymää ja 75 siltaa. Hankkeen rakennustyöt on viety läpi kolmessa vuodessa, kun alunperin tavoiteaika oli neljä vuotta. Yhteiskunnallisen hyödyn siitä, että tie valmistuu vuotta aikaisemmin, on arvioitu olevan 17 miljoonaa euroa.

Hanke on toteutettu elinkaarimallilla, jossa Tiehallinto ostaa palveluntuottajalta Tieyhtiö Ykköstie Oy:ltä tien suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon vuoteen 2029 asti. Tieyhtiö vastaa myös hankkeen rahoituksesta. Skanska on osakkaana sekä Tieyhtiö Ykköstiessä että rakennus- ja ylläpitotöistä vastaavassaTyöyhteenliittymä E18:ssa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2007 oli 1,1 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 400.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on 60 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli noin 15 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Tiehallinto, investointijohtaja Matti Vehviläinen, Contact, puh. 0400 833 119

Tiehallinto, projektivastaava Juha Sillanpää, Contact, puh. 0400 821 593

Tieyhtiö Ykköstie Oy, toimitusjohtaja Tom Schmidt, Contact, puh. 020 719 2531

Työyhteenliittymä E18, projektijohtaja Esko Mulari, Contact, puh. 0400 406 723