c

Perusmäen rakentaminen käynnistyy - uusia asukkaita parin vuoden kuluttua

Lehdistötiedotteet 28.11.2007 11.55 CET

Pohjois-Espoon Perusmäkeen tulevan noin 200 uuden pientalon ja alueen kunnallisteknisten töiden suunnittelu pääsevät alkamaan nyt, kun alueen kaava on saanut lainvoiman. Ensimmäisten talojen rakentaminen voi käynnistyä jo ensi vuoden lopulla. Kokonaisuudessaan alueelle tulee noin 350 asuntoa. Espoon kaupunki on kaavoittanut alueelle pientaloja myös omatoimisille rakentajille. Nykyinen noin sadan talon kylä kasvaa muutamassa vuodessa tuhannen ihmisen kotipaikaksi.

Perusmäki on osa pohjoisespoolaista kylien ketjua. Tyypillistä niille on ollut asutuksen rakentaminen korkeille paikoille keskelle perinteistä maalaismaisemaa. Perusmäen kaupunkikylää suunnitellaan niin, että se sopii tähän maisemaan ja kyläyhdyskuntaan. Esimerkiksi puu on uusien talojen pääasiallinen julkisivumateriaali. Mielikuvan uudesta kyläkokonaisuudesta saa havainnekuvasta osoitteesta www.perusmaki.fi.

Uusi asuinalue on kooltaan noin 40 hehtaaria, josta reilu 9 hehtaaria on virkistysaluetta. Kaavaan on varattu paikka sekä päiväkodille että elintarvikemyymälälle. Lähimmät koulut ovat noin 1,5 kilometrin päässä Niipperissä. Keskelle Perusmäen kaupunkikylää rakennetaan lapsille ja nuorille tarkoitettuja leikkipuistoja. Suunnitelmissa on myös asukkaiden yhteiseksi tarkoitetun kokous- ja juhlatilan rakentaminen.

Kaavoituksesta vastaava Espoon kaupunki ja viisi yritystä - Skanska, Asuntosäätiö, Finndomo, Lujatalo sekä SRV - tekevät yhteistyössä Perusmäestä viihtyisän kaupunkikylän.

Lisätietoja:

www.perusmaki.fi Skanska Kodit Oy, projektipäällikkö Contact