c

Tiukula – Pelastakaa Lapset -talon peruskivi muurattiin Helsingissä

Lehdistötiedotteet 19.5.2004 13.06 CET

Skanska rakentaa valtakunnallisen Tiukula – Pelastakaa Lapset -talon Helsingin Käpylään. Talon peruskivi muurattiin 19.5.2004.

Tiukula – Pelastakaa Lapset -talon rakentaminen aloitettiin maaliskuussa 2004 ja rakennus valmistuu maaliskuussa 2005. Taloon tulee lapsen oikeuksien keskus, psykososiaalisten palveluiden keskus, lasten kulttuuri- ja toimintakeskus sekä lasten nettikeskus.

Joustavuus ja lapsinäkökulma ovat avainasemassa talon suunnittelussa. Tiukula-talon työympäristö on räätälöity Pelastakaa Lasten toiminnan tarpeita vastaavaksi siten, että muodostuu luontevia projektityöalueita vuorovaikutusmahdollisuuksineen ja toisaalta taas eristettyjä työpisteitä luottamuksellisten asiakaskontaktien läpivientiin. Toimistotilat ovat vapaasti muunneltavissa, sillä väliseiniä voidaan poistaa tai lisätä. Rakennuksen sisääntulokerroksessa avautuvat palvelutilat, joiden suunnitteluun lapset ovat osallistuneet.

Tiukula-taloon valmistuu työ-, palvelu- ja huoltotiloja yhteensä noin 2670 m2. Rakennuksen tilavuus on 11050 m3 ja bruttoala 3025 m2. Työpisteitä uudisrakennukseen saadaan sijoitettua 75.

Tiukula – Pelastakaa Lapset -talon rakennuttajakonsultti on sähkösuunnittelusta JP-Talotekniikka Oy.

Peruskiven muuraustilaisuuteen tervehdyksen toivat Pelastakaa Lasten kunniapuheenjohtaja, OTT Hannu Salokorpi Raha-automaattiyhdistyksestä.

Skanska tukee Pelastakaa Lapset ry:n työtä lahjoittamalla peruskivenmuurauksen yhteydessä 1000 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eppu-tukihenkilö-projektiin, jonka tavoitteena on tukea pienten lasten perheitä vapaaehtoisten tukihenkilöiden avulla.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jalo Takala, puh. (09) 6152 2291, Contact

Pelastakaa Lapset ry, tiedottaja Merja Saarikoski, puh. 040 535 8221, Contact

www.pelastakaalapset.fi