c

Valoteos koristaa harjakorkeuteen noussutta Martintornia

Lehdistötiedotteet 26.10.2011 11.50 CET

Martinlaaksoon rakennettava As. Oy Vantaan Martintorni on saavuttanut harjakorkeutensa, ja torstaina 27.10. vietetään harjannostajaisia. 15 kerroksen korkeuteen kohoavaa tornitaloa koristaa rakennusaikana kuvanveistäjä, maalarimestari Silja Selosen valotaideteos. Teos asennettiin paikoilleen lokakuun puolivälissä, ja sen on tarkoitus olla esillä tammikuun 2012 loppuun asti.

Valoteos koristaa As. Oy Vantaan Martintornia

 ”Etsin teokseen inspiraatiota etenkin aluetta ympäröivästä luonnosta. Haluan tuoda äänettömästi liikkuvat metsän eläimet näkyville ja somistaa niillä ihmisen korkean ja kauniin pesän,” kuvailee Selonen. Selosen suunnittelemat erilliset eläinhahmot on valmistettu fluoresoivista levyistä, jotka valaistaan ultraviolettivalolla. Ne piristävät valkoisella valollaan syksyn ja talven pimeydessä. Valoteoksessa näkyy kettuja, jäniksiä ja peuroja. 

 ”Toivomme, että Silja Selosen valofiguuriteos Martintornissa tuo iloa ohikulkijoille ja on virkistävä taide-elämys arjen keskellä. Martintorni on jo itsessään näyttävä maamerkki. Taide voi vaikuttaa siihen, että asuinympäristöstä nousee helpommin esiin tunnistettavia paikkoja, jotka lisäävät yhteisöllisyyden kokemusta,” sanoo projektipäällikkö Kati Valtonen Skanska Kodeista.

 Skanskalla on ollut vuosien mittaan paljon yhteistyötä kuvataiteilijoiden kanssa. Tampereella Ratinanrannassa Skanska kutsui hankkeen suunnitteluun mukaan kuvataiteilija Pertti Kukkosen ja graafikko Jere Saarelaisen. Helsingissä Länsi-Pasilassa Radiokadun korttelissa taiteilija Martti Aiha suunnitteli työmaa-aidan taideaidaksi, josta osa sijoitettiin talon autohalliin kun talo oli valmis. Tässäkin ajatuksena oli ilahduttaa ohikulkijoita. 

 Loppukeväästä 2012 valmistuva 15-kerroksinen Martintorni sijaitsee Vantaan Martinlaakson rautatieaseman vieressä, rakenteilla olevan uuden ostoskeskuksen yhteydessä. Talon erikoisuus on 13. kerroksessa sijaitseva suuri kattoterassipiha. Uusia asuntoja valmistuu kaikkiaan 67, joista suurin osa on jo myyty. Vapaana on muutamia kaksioita ja kolmioita.

 Rakennukseen kahteen ensimmäiseen kerrokseen tulee liiketilaa noin 7300 neliömetriä. Kauppakeskukseen tulee päivittäistavarakauppaa ja muun muassa apteekki, pankkipalvelut ja lounas-kahvilaravintoloita. Kellarikerrokseen rakennetaan parkkihalli 475 autolle. Martinlaakson Ostarin avajaisia vietetään 1.12.2011.