c

Skanska Talotekniikka vähentää henkilöstöä

Lehdistötiedotteet 10.4.2007 14.19 CET

"Skanskan talonrakennustoimialaan kuuluva talotekniikkayksikkö aikoo vähentää henkilöstöään enintään 23 henkilöllä, joista valtaosa on työntekijöitä. Henkilöstön vähennystarve koskee talotekniikan alueellisia yksiköitä Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Näistä Kuopion yksikkö lakkautetaan kokonaan. Asiaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön kanssa päättyivät 5. huhtikuuta.

""Urakointi on ollut näissä alueyksiköissämme osin kannattamonta, minkä vuoksi supistamme yksiköiden toimintaa. Muuten keskitymme urakoinnin lisäksi erityisesti taloteknisiin projektinjohtopalveluihin ja rakennusten elinkaaren aikaiseen kokonaishallintaan, mistä haemme myös kasvua"", Skanska Talotekniikka -yksikön aluejohtaja Jari Koivu sanoo.

Skanska Talotekniikan palveluksessa on reilut 180 henkilöä, ja sen liikevaihto on noin 35 miljoonaa euroa. Yksikön tarjonta kattaa talotekniset projektinjohtopalvelut, LV-, IV- ja sähköasennukset sekä kunnossapidon. Yksiköllä on toimipisteet Helsingissä, Lahdessa, Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Talotekniikka, aluejohtaja Jari Koivu, puh. 040 502 4268 Contact

Skanska Talonrakennus Oy, toimialajohtaja Matti Heiska, puh. 0400 385 519 Contact "