c

Palvelutalo Cecilian peruskivi muurattiin

Lehdistötiedotteet 11.11.2003 11.38 CET

Palvelutalo Cecilian peruskivi muurattiin tiistaina 11.11. Vuosaaressa, Helsingissä. Tilaisuudessa puhui sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre.

Palvelutalon rakennuttaa Kaupunkilähetyksen omistama Cecilia-kiinteistöt Oy. Talon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Erkki Salmi Oy ja pääurakoitsijana on Skanska Etelä-Suomi Oy. Talo valmistuu vuoden 2004 lopulla.

Palvelutalo Cecilia on osa laajaa palvelutalokorttelia aivan Vuosaaren keskustan tuntumassa vanhan ostoskeskuksen tontilla. Ceciliaan tulee 140 vuokra-asuntoa.

Kaupunkilähetyksen hallituksen puheenjohtaja Ahti Hirvonen muistutti tervehdyspuheessaan vanhusten hädästä, joka aineellisesta hyvinvoinnista huolimatta näyttää jatkuvasti kasvavan. – Helsingin Kaupunkilähetyksen tehtävänä on ollut jo 120 vuoden ajan pääkaupunkiseudun asukkaiden hädän etsiminen, Ahti Hirvonen sanoi. – Viime vuosina keskeiseksi painopistealueeksi työssämme on noussut vanhusten tukeminen. Samalla kun vanhusten lukumäärä on voimakkaasti kasvamassa, on myös huoli heidän tarvitsemiensa palveluiden saatavuudesta ja riittävyydestä nopeasti lisääntynyt.

– Skanska yhteistyökumppaneineen on viimeisen parin vuoden aikana ollut toteuttamassa kymmenkuntaa palvelutalohanketta lähinnä pääkaupunkiseudulla, mutta myös muualla Suomessa, esimerkiksi Oulussa. Palvelutalohankkeet, kutsuttiin niitä sitten senioritaloiksi tai palvelutaloiksi, tulevat olemaan lähitulevaisuudessa ensimmäisiä laajemmassa mitassa toteutettavia yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyöhankkeita, ns. elinkaaripalveluhankkeita, tilaisuudessa puhunut Skanska Etelä-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Juha Hetemäki sanoi.

www.helsinginkaupunkilahetys.fi