c

Saaristokaupungin rakentaminen jatkuu Skanskan Keilanpurjeella

Lehdistötiedotteet 11.4.2008 13.20 CET

"Skanska aikoo rakentaa As. Oy Kuopion Keilanpurje -nimisen asuinkerrostalon Keilankanavan varrelle ja jatkaa näin osaltaan Kuopion Saaristokaupunkihanketta Keilakannassa. Alueella avautuu myös syksyllä Saaristokatu, joka muodostaa uuden reitin keskustaan.

Keilankannan kanavan ja sillan kupeeseen kohoavan Keilanpurjeen nimi viittaa rakennuksen kiilamaiseen muotoon ja sijaintiin vesistön äärellä. ""Se tulee olemaan koko alueen maamerkki ja portti. Rakennuksen suunnittelu alkoi jo asemakaavan valmistelun aikana, ja sen kaupunkikuvallista viestiä suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä kaavoittajan kanssa koko Saaristokaupungin näkökulmasta"", kertoo kohteen pääsuunnittelija, arkkitehti SAFA Olli Nieminen Sillman Arkkitehtitoimisto Oy:stä.

Yhdessätoista kerroksessa sijaitsevat 40 kotia vaihtelevat 45,5 neliön kaksiosta ylimmän kerroksen 109 neliön neljän huoneen ja keittiön perheasuntoon. Osoitteeseen Lehtoniementie 98 nousevan talon arvioitu valmistumisaika on asuntomyyjä Anne Bergin mukaan loppuvuodesta 2009.

Palveluja syntyy lisää sitä mukaa, kun Saaristokaupungin asukasluku kasvaa. Saaristokadun kaupungin puoleiseen päähän avattava Citymarket on Keilakannasta noin kolmen kilometrin päässä. Myös oman koulun rakentamisesta Keilakantaan on jo olemassa päätös: tontti on varattu ja arvioitu valmistumisaika on vuosi 2011. Lisäksi Keilakantaan on suunnitteilla liikekeskus, jonka arvioidaan valmistuvan vuoden 2010 asuntomessuihin mennessä.

Saaristokaupungin saaristo on pääosin kaupungin omistamaa virkistysaluetta. Mahdollisuudet veneilyyn ja muuhun ulkoiluun ovat hyvät.

Kuopion uusista eteläisistä kaupunginosista muodostuva Saaristokaupunki on kaupungin lähivuosien kärkihanke. Vuoteen 2015 mennessä Savolanniemi, Rautaniemi, Pirttiniemi ja Lehtoniemi, johon Keilakanta kuuluu, tarjoavat kodin ja palvelut 14 000 kaupunkilaiselle. Alueelle rakennetaan sekä pientaloja että kerrostaloja. Savolanniemestä alkanut projekti on nyt edennyt Keilakantaan ja Rautaniemeen.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Valokuvia kohteesta voi pyytää Skanska Kodit Oy:n asuntomyyjä Contact, puh. 020 69 0483

Skanska Kodit Oy, hankekehityspäällikkö Contact, puh. 020 719 5863

Skanska Kodit Oy, projektipäällikkö Contact, puh. 020 719 5463

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 020 719 2201

"