c

Skanskan rakenne uudistuu

Lehdistötiedotteet 19.2.2001 15.44 CET

Viimeisen neljän vuoden aikana Skanskan henkilöstömäärä on kaksinkertaistunut, liikevaihto kolminkertaistunut ja kotimarkkina-alueiden määrä on kasvanut neljästä kymmeneen. Skanska uudistaa rakennettaan tavoitteena kasvun jatkuminen ja markkina-aseman vahvistuminen.

– Skanska on kasvanut valtavasti viime vuosina, toteaa Skanskan konsernijohtaja Claes Björk. – Kytkemällä liiketoimintayksiköt tiiviimmin yhteen konsernin uuden johtoryhmän kanssa voimme entistä nopeammin vastata markkinoiden muutoksiin ja muuttuviin asiakastarpeisiin.

Skanska AB -konsernin uuden rakenteen perustana on 18 liiketoimintayksikköä, jotka raportoivat suoraan Skanskan uudelle konsernijohtoryhmälle. Skanska Oy on yksi uusista liiketoimintayksiköistä. Skanska Oy keskittyy jatkossa Suomen lisäksi liiketoimintaan yhtiön vastuulle määritellyillä markkina-alueilla Itä- ja Keski-Euroopassa.

Vuonna 2000 Keski-Euroopassa ostettiin kaksi isoa yritystä, Exbud ja IPS, joiden integroiminen Skanskaan on ollut Skanska Oy:n vastuulla. Nyt sekä Exbud Skanskan että IPS Skanskan asema konsernissa on vakiintunut, ja uudessa rakenteessa ne ovat liiketoimintayksiköitä, jotka raportoivat suoraan Skanska AB:lle kuten Skanska Oy.

Samassa yhteydessä uudistetaan myös Skanska Oy:n johdon työskentelymallia 1.3. 2001 alkaen. Toimitusjohtaja Eero Makkonen siirtyy Skanska Oy:n kokopäivätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi vastuualueenaan strateginen johtaminen. Eero Makkonen jatkaa myös työskentelyä Exbud Skanskan ja IPS Skanskan hallintoelimissä.

Skanska Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Skanska Suomi Oy:n toimitusjohtaja Mauri Niemi 1.3.2001 alkaen.

Varatoimitusjohtajiksi 1.3.2001 alkaen on nimitetty talous- ja rahoitusjohtaja Martti Rautee, joka vastaa Suomen ulkopuolella olevasta liiketoiminnasta. Martti Rautee toimii myös toimitusjohtajan varamiehenä.

Konsernin johtoryhmään kuuluu edellä mainittujen lisäksi hallintojohtaja Jari Lanki.

Skanska Oy:n päämarkkina-alueet ovat Suomi, Venäjä ja muut IVY-maat, Viro, Latvia, Liettua, Unkari ja Romania.

– Skanska Oy:n osalta tämä tarkoittaa avausta organisaation uudistamiselle. Skanskan strategian mukaisesti organisaatiorakenteemme madaltuu. Tämä on myös lähtölaukaus lähivuosina tapahtuvalle johdon sukupolvenvaihdokselle ja nuorentumiselle, toteaa Skanska Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Makkonen.

_________________________________________________________

Lisätietoja:

Skanska AB, Pressrelease 19, February, 2001 www.skanska.com

Skanska Oy, toimitusjohtaja Eero Makkonen, puh. (09) 6152 2200

Skanska Suomi Oy, toimitusjohtaja Mauri Niemi, puh. (09)6152 2320

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300 Contact