c

Skanska vaatii Kööpenhaminan ilmastokokoukselta vahvaa maailmanlaajuista sopimusta

Lehdistötiedotteet 8.12.2009 0.00 CET

Skanska pyrkii yhdessä monen muun kansainvälisen yrityksen kanssa vaikuttamaan siihen, että Kööpenhaminassa 7-18.12. pidettävässä YK:n COP15–ilmastokokouksessa saadaan aikaan vahva ja maailmanlaajuinen sopimus.

Skanska on ainoana pohjoismaisena yrityksenä ja ainoana rakennusalan edustajana ollut mukana sekä kehittämässä Kööpenhaminan julkilausumaa että allekirjoittanut sen.

Runsaan 850 kansainvälisen yrityksen julkilausumassa todetaan: “Kansainvälinen liiketoiminta on vaikeiden haasteiden edessä, ja Kööpenhaminan ilmastokokouksen epäonnistuminen lisäisi epävarmuutta, heikentäisi yleistä luottamusta ja vaikeuttaisi toimintaa entisestään. Mitä kunnianhimoisempaan lopputulokseen ilmastokokous päätyy, sitä paremmat vaihtoehdot se tarjoaa liike-elämälle. Viivyttelyä ei voi pitää vaihtoehtona."

Liike-elämä on yhteiskunnan ainoa osa, jolla on tarvittavat resurssit ja kyky muuttaa tulevaisuuden maailmaa. Hallitukset voivat helpottaa ja nopeuttaa kehitystä, mutta suurimman osan työstä tekevät yritykset.

“Tämä on elintärkeää liike-elämälle, maailma tarvitsee enemmän ja nopeampia toimia. Tarvitaan vahva kansainvälinen sopimus, jonka ansiosta yritysmaailmalla on mahdollisuus tehdä sitä minkä se osaa parhaiten - pitkän tähtäimen suunnitelmia yhdistettynä resurssien tehokkaaseen käyttöön. On vaarana, että yritykset eivät toimi riittävän aktiivisesti, ellei tavoitteita ole määritelty selkeästi”, sanoo Skanskan pääjohtaja Johan Karlström.

Skanska ja sen yhteistyökumppani Norrporten isännöivät Kööpenhaminan ilmastokokouksen yhteydessä yritystapaamista, jonka tavoitteena on edistää maailmanlaajuisen sopimuksen syntymistä. Tapaaminen järjestetään nykyaikaisessa ”Neroporten”-toimistorakennuksessa, joka sijaitsee lentokentän ja Kööpenhaminan keskustan puolivälissä.

Rakennukset aiheuttavat elinaikanaan noin 40 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä eli enemmän kuin esimerkiksi autoteollisuus. Skanskalla on tarvittavat ratkaisut ja tahto johtaa kehitystä rakennusalan ilmastovaikutuksien vähentämiseksi.

“Skanska on sitoutunut auttamaan yhteiskuntaa, jotta vaaralliset ilmastonmuutokset voitaisiin välttää", sanoo Johan Karlström.

Rakennustoiminnan ilmastovaikutuksen pienentämiseksi Skanska-konserni on perustanut Green Business -yksikön, jonka tehtävänä on laajentaa ympäristötehokkaiden tuotteiden ja palveluiden tarjontaa asiakkaille. Teknisillä ratkaisuilla ja päivityssopimuksilla me voimme varmistaa, että kiinteistö säilyy mahdollisimman energiatehokkaana vuosia rakentamisen tai peruskorjauksen jälkeen.

“Meidän on keskusteltava ilmastonmuutoksesta jatkuvasti ja korostettava energiatehokkaiden ratkaisujen hyötyjä. Kannustamme asiakkaitamme vuoropuheluun ja mietimme, miten voimme yhdessä vähentää ilmastovaikutuksia”, sanoo Cecilia Fasth, Skanska Green Business -yksikön johtaja.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on noin 58 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 15 miljardia euroa.