c

Jyväskylän Savelan rakentaminen alkaa Skanskan Postimiehestä

Lehdistötiedotteet 8.8.2007 16.26 CET

"Skanska suunnittelee Jyväskylän Savelan alueelle kymmenen asuintalon kokonaisuutta, joista ensimmäisenä toteutetaan As. Oy Jyväskylän Postimies.

""2,5 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta sijaitsevalla alueella on hyvät palvelut. Lähellä on esimerkiksi Kortepohjan liikekeskus sekä kauppa, terveyskeskus, päiväkoti ja koulu"", kertoo Skanska Kotien hankekehityspäällikkö Markku Vartiainen. Erinomainen joukkoliikenne ja kevyen liikenteen väylät tekevät liikkumisen joustavaksi. Jonkin matkan päässä olevalla Laajavuorella voi talvisin lasketella ja kesäisin ajaa mäkiautoradalla. Lähellä on myös hiihtolatuverkosto.

Ennakkomarkkinoinnissa olevan As. Oy Jyväskylän Postimiehen rakentamisen arvioidaan alkavan syys-lokakuussa. Kohteen nimi tulee siitä, että lähellä sijaitsee entisen Suomen Postin (nykyisen Itellan) toimitiloja.

""Kahdeksankerroksiseen Postimieheen tulee 37 asuntoa, ja niiden koot vaihtelevat 53 ja 114 neliömetrin välillä"", Vartiainen sanoo. Punatiilisen talon kaikkiin asuntoihin tulee sauna ja lasitettu parveke. Kohteen arvioitu valmistumisaika on lokakuussa 2008. Skanska rakentaa Savelaan myöhemmin kolme muuta kahdeksankerroksista taloa ja kuusi niitä ympäröivää nelikerroksista lamellitaloa.

Skanskan muita käynnissä olevia hankkeita Jyväskylässä ovat esimerkiksi Lutakon maamerkiksi nouseva 15-kerroksinen As. Oy Jyväskylän Horisontti, Keski-Suomen keskussairaalan korjausrakennusurakka ja Transpointin terminaalin uudisrakennus.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy, hankekehityspäällikkö Contact

Skanska Oy, tiedottaja Contact

"