c

Skanska aloittaa uuden asuntokohteen Rovaniemen keskustassa

Lehdistötiedotteet 8.12.2009 16.50 CET

Skanska aloittaa As. Oy Rovaniemen Joutsenen rakentamisen joulukuussa. Kerrostalo sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa osoitteessa Rovakatu 20–22, ja sen on määrä valmistua kesällä 2011.

Kuusikerroksiseen Joutseneen tulee 70 asuntoa, jotka ovat pääasiallisesti kaksioita ja kolmioita. Kohteesta löytyy myös muutamia yksiöitä, perheasuntoja sekä yläkerroksista terassiasuntoja. Kooltaan huoneistot ovat 33,5–135 neliötä. Katutasolle tulee myös neljä liiketilaa.

”Joutsenen asuntojen ennakkomarkkinointi on aloitettu, ja suurin osa asunnoista on jo varattu. Jäljellä on vielä muutamia vapaita asuntoja, mutta uskomme, että nekin varataan nopeasti”, toteaa Skanska Talonrakennuksen Lapin tulosyksikön johtaja Vesa Mattanen.

”Rovaniemellä on ollut vain vähän uusia asuntoja myytävänä, ja kysyntä on edelleen hyvällä tasolla. Meilläkin on tällä hetkellä vain kaksi myymätöntä valmista asuntoa Rovaniemellä Ruijanlehto-nimisessä kohteessa”, kertoo asuntoprojektikehitysjohtaja Mikko Herva Skanska Talonrakennuksesta, joka on ollut jo 10 vuoden ajan kaupungin suurin uusien asuntojen tuottaja.

As. Oy Rovaniemen Joutsen on Skanskan Entré-kohde, eli asunnosta maksetaan pienimmillään 15 prosenttia asunnon velattomasta hinnasta. Loppusumman kattaa yhtiölaina. Skanska on rakentanut eri puolille Suomea jo yli 5 000 Entré-kohdetta 10 vuoden aikana.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on 58 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 15 miljardia euroa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Sakari Jämsä, Aluejohtaja
Ota yhteyttä: Mikko Herva, Aluejohtaja