c

Valtatien 2 rakentaminen pääsee täyteen vauhtiin

Lehdistötiedotteet 3.4.2007 10.59 CET

Skanska polkaisee Valtatien 2 Helsinki–Pori perusparantamisen täyteen vauhtiin tulevana kesänä. Työmaalla työskentelee vilkkaimpaan aikaan keskimäärin 100 henkilöä ja 50 konetta.

Valtatien 2 perusparannuksen kohteena on lähes 200 kilometriä pitkä tieosuus, jolla tehdään rakennustöitä 18 erillisessä osakohteessa samanaikaisesti. Kohteet sijaitsevat Vihdin Palojärveltä Poriin. Rakennustöitä tehdään 11 kunnan alueella (Pori, Nakkila, Harjavalta, Kokemäki, Huittinen, Punkalaidun, Loimaa, Jokioinen, Forssa, Nummi-Pusula ja Vihti).

Perusparannushanke toteutetaan ns. suunnittelu ja toteutus -urakkana. Skanska aloitti suunnittelutyöt heti, kun urakkasopimus oli allekirjoitettu elokuussa 2006. Rakennustyöt aloitettiin syyskuussa 2006.

Urakkasopimuksessa on annettu tiukat reunaehdot liikennejärjestelyjen ja -ohjauksen toimivuudelle. Liikenteen turvallisuus ja sujuvuus valtatie 2:lla pyritään takaamaan koko perusparannushankkeen ajan.

Laajimmat ja pisimpään kestävät rakennuskohteet ovat Mommola–Raijala-välin parannustyö Huittisissa, Forssan pohjoispuolelle rakennettavan varalaskupaikan ja Paavolan alueen rakentaminen sekä Vihdissä Palojärvi–Nummela- ja Palojärvi–Huhmari -välien rakennustyöt.

Vuoden 2007 loppuun mennessä valmistuu yhdeksän kohdetta eli tieosuudet Rieskala, Masia, Kantatie 43, Kankaantausta, Jokilevo sekä Leppisuo–Kanteenmaa- ja Murto–Kanteenmaa -välit.

Vuoden 2008 aikana valmistuu seitsemän kohdetta. Vain Vihdissä Palojärvi–Nummela-välin ja Peipohjan eritasoliittymän rakennustyöt jatkuvat vuoden 2009 puolelle ja valmistuvat viimeistään kesällä 2009.

Perusparantamishankkeesta löytyy tietoa Tiehallinnon Internetsivuilta osoitteesta www.tiehallinto.fi.

Sivuilla on perustiedot koko perusparannushankkeesta ja kaikista rakennettavista erilliskohteista hankekortit ja kartat. Sivuilla seurataan hankkeen etenemistä ja kerrotaan ajankohtaiset kuulumiset hankkeelta kuukausittain. Sivuilla on myös ajankohtaiset tiedot merkittävimmistä työnaikaisista liikennejärjestelyistä.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Tiehallinto, projektipäällikkö Timo Bäcklund, puh. 0204 22 4542 Contact

Skanska Infra Oy, projektipäällikkö Contact

Skanska Infra Oy, työpäällikkö Contact

Skanska Infra Oy, työpäällikkö Contact

Skanska Infra Oy, viestintäpäällikkö Contact