c

Skanska rakentaa asuntoalueen Liettuaan

Lehdistötiedotteet 22.8.2002 11.43 CET

Skanska rakentaa asuntoalueen Klaipedaan Liettuaan

Skanska Oy:n liettualainen tytäryhtiö UAB Skanska Statyba rakentaa uuden asuntoalueen Klaipedan satamakaupungin lähistölle Liettuaan. Skanska rakentaa Romai-nimiselle asuntoalueelle 24 korkeatasoista pientaloa. Rakentaminen aloitetaan elokuussa, ja ensimmäiset talot valmistuvat vuodenvaihteessa. Suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota arkkitehtuuriin ja ympäristönäkökohtiin. Projektikehityksestä vastaa UAB Pusu aleja ja rahoituksesta Lithuanian Agriculture Bank. Kaikkiaan alueelle on suunniteltu valmistuvan 148 pientaloa vuoteen 2005 mennessä.

– Hanke on tärkeä Klaipedalle, ja Skanska Statyba on tyytyväinen voidessaan tarjota kokemuksensa projektikehityksessä ja rahoituksessa asiakkaan käyttöön, Skanska Statyban toimitusjohtaja Virgaudas Juocevicius toteaa.

Skanska on toiminut Liettuassa vuodesta 1994 lähtien. Skanskan toteuttamia projekteja ovat mm. UAB Philip Morris Lietuvan tehdas Klaipedassa, Ison Britannian suurlähetystön saneeraus ja Volvo Trucksin liiketilat Vilnassa sekä 1800-luvulta peräisin olevan rakennuksen saneeraus Vilnan vanhassa kaupungissa. Parhaillaan Skanska rakentaa Vilnan uutta kaupungintaloa.

Lisätietoja:

Skanska Oy, varatoimitusjohtaja Martti Rautee, puh. (09) 6152 2203, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300, Contact

www.skanska.lt